Coulibaly, Türkleri kurtardı

Mali'de dün darbe yönetimine karşı başlatılan karşı darbe girişimiyle birlikte çatışmaların tam ortasında kalarak büyük tehlike yaşayan Türk iş adamları grubunu, Türkiye'de 9 yıl futbol oynayarak futbolseverlerin sevgilisi haline gelen Fernand Coulibaly kurtardı.

Giriş Tarihi 02 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 02 Mayıs 2012, 17:15
Coulibaly, Türkleri kurtardı

İÇİNDEKİLER

Coulibaly, Türk iş adamlarının bir otelde mahsur kaldıklarını öğrenir öğrenmez derhal yanlarına gitti. Arabasına alarak onları güvenli bir şekilde hava alanına götürdü. Havaalanının kapalı olması üzerine ise tekrar otele geri getirdi ve yanlarından hiç ayrılmadı.

Türk iş adamları ile birlikte orada bulunan Engin Şenol, Mali'de yaşadıklarını ve Coulibaly'nin kendileriyle nasıl ilgilendiğini Haberkapital'e aktardı. İşte Engin Şenol'un anlattıkları:

"Mali'de karşi darbe girişiminde biz televizyon binasına yakındık. Kırmızı bereli denilen eski devrik Cumhurbaşkanına bağlı birlikler televizyon binasını bastılar ve biz ateşin ortasında kaldık. Coulibaly hemen bizi arabasına bindirdi ve bizi o bölgeden kaçırdı. Uçağımızın kalkmasına 7 saat vardı ve bizim isteğimiz üzerine Havaalanına götürdü. Askerlerin havaalanını kapattığını görünce ara yollardan bizi bir otele getirip yerleştirdi. Her günde yanımızda ve moral kaynağımız."

Coulibaly kendisine minnettarlığımızı ifade ettiğimizde, "Tam 10 yıl Türkiye'nin ekmeğini yedim. İnsanlık gördüm. Bu yaptığımız bizim görevimiz. Türkler Mali'de olmalı ve iki ülke çok sıkı bir işbirliğine gitmeli.Size burda çok iş var. Bizim de sizlere ihtiyacımız var. Buradaki sıkıntılar geçici. Bu problemleri aşacağız. Hiç şüpheniz olmasın. Afrika'da merkez ülke olacağız." diye konuştu.

Adana Demirspor, Gaziantepspor, Ankaragücü, Vanspor, Siirt Jetpaspor, Denizlispor, Diyarbakırspor takımlarında oynayan Coulibaly, "Ağzı olan konuşuyor..." reklamı ve attığı goller sonrasında yaptığı sevinç gösterileri ile çok renkli 9 yıl yaşadı Türkiye'de.

Coulibaly, "Türkiye'de ölüm haberim yayınlanmış. Hayır ölmedim, yaşıyorum. Türkiye'yi unutmam mümkün değil. Hatta ben Urfa'lıyım. Şimdi Afrika'da Türkiye'nin gönüllü elçisiyim" diyor. Coulibaly, bizi Mali'de bir an bile yanlız bırakmadı.