TFF başkanlığına en yakın isim o!

Kulüpler Birliğinin “Yeni başkan, daha önce TFF Başkanlığı yapmış birisi olmasın” görüşünün ardından dengeler değişti.

Giriş Tarihi 08 Şubat 2012, 00:00 Güncelleme 08 Şubat 2012, 21:40
TFF başkanlığına en yakın isim o!

İÇİNDEKİLER

Erzik ismine bu iki kulüpten "Taşın altına elini çok sokmaz" diyerek veto geldi. Yeni TFF Başkanı için "Bugüne dek hiç görev almamış birisi olsun" görüşü benimsendi. Galatasaraylı Öztürk'ün istifaya çağırdığı Demirören ise gönül alıp işi tatlıya bağladı. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören'in 'acil' koduyla toplantıya çağırdığı kulüp temsilcileri Astoria AlışverişMerkezi'ndeki bir araya geldi.

"ÖZTÜRK İSTİFASINI İSTEDİ"
Toplantı öncesi gerilim yüksekti. Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Öztürk, Yıldırım Demirören'in "Avrupa'ya birkaç sene gitmesek de olur" söylemine kızmış ve "Bu mantıktaki birisi Birlik'e başkan olamaz. İstifasını isteyeceğim" demişti. Dediğini yaptı.

Demirören "Sen benim size yaptığım 8-0'lık maç hatırlatmama kızmışsın" cevabı verdi. Gönül aldı. Bu konu böylece kapatılmış oldu. Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasının ardından yeni başkanın kimolacağı gündeme geldi.

Çeşitli kriterler öne sürülünce, Ankara'daki genel kurul arasında Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı'nın saldırısına uğrayan Orduspor Başkanı Nedim Türkmen espriyle karışık söz aldı. "Siz öyle bir başkan istiyorsunuz ki hem kimseye ceza çıkmasın, hem de UEFA ile arayı iyi tutsun. Öyle birisini bulursanız ilkokul mezunu bile olsa sorun olmaz, değil mi!" diye konuştu.

NEDİM TÜRKMEN RESMİ ÖZÜR İSTEDİ
Yaralı toplantıya katılmadı. Türkmen'in sakal bırakmış olması gözlerden kaçmadı. Kamuoyu önünde özür isteği kabul edildi. Adaylar içinde adı öne çıkan UEFA İkinci Başkanı Şenes Erzik veto yedi. Beşiktaş Başkanı Demirören ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in, "Taşın altına çok fazla elini sokmaz" görüşü ağırlık kazandı. Başkan olacak kişinin bugüne dek hiç bu görevi almamış birisi olması istendi.Haluk Ulusoy ismi de veto yemiş oldu. Fenerbahçe'nin temsilcileri Nihat Özdemir ve Cihan Kamer yargı sürecinin beklenmesi isteğini tekrarladı. Kulüpler Birliği Sözcüsü Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu "27 Şubat'taki kongrede üzerinde forması olmayan bir başkan istiyoruz. Yeni yönetim acil kararlar almalı" dedi

İBRE ATALAY'I GÖSTERİYOR
Kulüpler Birliğinin "Yeni başkan, daha önce TFF Başkanlığı yapmış birisi olmasın" görüşünün ardından dengeler değişti. Adı geçen bir çok isim 'auta' çıkmış oldu. Öne çıkan isimlerin başında, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü döneminde başarılı projelere imza atan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay geliyor. Atalay'ın barışçıl kimliğiyle tüm kulüplerin desteğini almasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu arada istifa eden Başkan Vekili Lütfi Arıboğan'ın başkan olmasa bile yeni yönetimde de yer alabileceği öğrenildi.

Bugün