Türkiye'nin Harika Avcı'sı

Avcı'nın Türkiye'nin yetiştirdiği başarılı hocalardan biri olduğunu belirten otoriteler, "Hiddink'le 5-10 yıl geriye gittik... Avcı, harika bir seçim" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2011 Güncelleme 18 Kasım 2011, 01:58
Türkiye’nin Harika Avcı’sı

İÇİNDEKİLER

Abdullah Avcı beklenildiği gibi A Milli Takım'ın başına getirildi. Guus Hiddink'le yaşanan başarısızlığın ardından Ay-Yıldızlı ekibin bir Türk hocaya teslim edilmesi futbol dünyasında yankı uyandırdı. Takvim yazarları ise Abdullah Avcı'nın seçiminin doğru ve yerinde bir karar olduğu konusunda fikir birliğine vardı.

HERKES DESTEK VERMELİ
Yazarlarımız Avcı'nın büyük başarılara imza atacağı konusunda birleşirken başarılı hocanın daha önce Ay-Yıldızlı ekibimizin başına getirilmesi gerektiğini savundu. Avcı'ya herkesin destek vermesi gerektiğini de belirten yazarlar Avcı'ya sabır gösterilmesi gerektiğini de söyledi. İşte o görüşler:

OKTAY DERELİOĞLU
Başarılı olma şansı yüksek
Türk hocaya güven duyulması çok önemli bir unsur. Çünkü kendi halkını en iyi bilen yerli hocadır. Yabancı hoca milli takımın başında başarılı olamaz. Abdullah Avcı son 5 yılda çok başarılı bir grafik çizdi. Bu nedenle onun takımın başına getirilmesi olumlu bir karar. Başarılı olma şansı yüksek. Biz Hiddink'le bugüne kadar çok geriye gittik. Bu karar geç alınmış bir karar. Hiddink keşke daha önce gitseydi.

VEDAT İNCEEFE
Türk futbolunu iyi tanıyor
Futbol Federasyonu'nun verdiği en doğru karar. Abdullah Avcı bu ülkeyi iyi bilen iyi tanıyan ve futbolcuların yapısını iyi bilen bir teknik adam. Hiddink'ten çok daha başarılı olacağı kesin. Hiddink geldiğinde takıma alacağı oyuncuları hep yardımcılarına sordu. Oysa Avcı için böyle bir şey söz konusu değil. Avcı performansı iyi olan formda futbolcuları seçecektir. Bu da kendisi için önemli bir avantaj olacak.

İLKER YAĞCIOĞLU
Abdullah Avcı doğru karar
Başından beri A Milli Takım'ın başına Türk hocanın getirilmesi gerektiğini savunanlardanım. Bu nedenle Avcı'nın takımın başına getirilmesine sıcak bakıyorum. Ancak arkasında durmamız gerekiyor. Milli Takım'a duyulan güven azaldı. Bunu yeniden kazandırmak gerek. Oyuncular milli takıma gelmek bile istemiyor. Bunu halletmek lazım. Tabii saha içinde alınacak sonuçlar da bu aşamada önemli olacaktır.

HAMİ MANDIRALI
Milli Takım'a yakışacak
Avcı A Milli Takım'a çok yakışacak. Hem adamlığına hem de teknik direktörlüğüne kefilim. Futbolu çok seven ve sürekli futbolla iç içe yaşayan biri. Herkes onu seviyor. Ayrıca işini seven ve layıkıyla yapan bir hoca. Avcı kendi ekibiyle çalışmalı. Herkesin ona sabır göstermesi gerekir. Arkasında durduğumuz zaman çok iyi işler yapacağına eminim. Bu nedenle karar doğru bir karar.