"2 puan kaybettiğimiz için üzgünüz"

Giriş Tarihi 21 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 21 Ekim 2011, 23:59
2 puan kaybettiğimiz için üzgünüz

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, iki puan kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade etti. Terim, 3 puanla kapatmak istedikleri haftayı bir puanla kapattıklarını söyledi.

"2 PUAN KAYBETTİĞİMİZ İÇİN ÜZGÜNÜZ"
Spor Toto Süper Lig'in açılış karşılaşmasında Medical Park Antalyaspor, evinde Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, iki puan kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade etti. Antalyaspor karşısında çok da iyi oynadıklarının söylenemeyeceğini açıklayan Terim, uzun lig maratonunda bu tarz durumların olabileceğini hatırlattı.

"ÜRETKEN OLAMADIK"
Rakip Antalyaspor'un son dakikada mutlak bir golü kaçırdığını kaydeden Terim, "Çok da fazla pozisyona girmememiz bizim için üzücü bir durum. Pas yüzdesinin yüksekliği ikinci yarıda bir bölümde bizdeydi ama çok fazla üretken olmadı." dedi.

Bazı maçlarda çok istenmesine rağmen de olmadığını hatırlatan Terim, isteği sahada pratiğe çevirmek gerektiğini söyledi. Bugünkü maçta becerikli olmadıklarını ifade eden Terim, "Bu tip oyunlarda atmazsanız çözemiyorsunuz. Rakibin direnci artıyor, daha iyi savunuyor. Bu da sizi daha zor oyuna götürüyor. Bu yüzden kayıp iki puan bizim hanemize yazabiliriz." diye konuştu.

"ALTERNATİF SAYIMIZ ÇOK OLMALI"
Bugünkü maçta Colin Kazım ve Engin Baytar'ın forma giyememesinin sorulması üzerine Fatih Terim, maçlarda diğer oyuncuları da görmek zorunda olduklarını ifade etti. Takımdaki farklı oyuncuların bugün forma şansı bulduğunu ifade eden Terim, "Genel manada her oynayan arkadaş o formayı almalı, bırakmamalıdır. Bizim de alternatif sayımız çok fazla olmalı. O da rekabet getirip bize doğru yansımalı." diye konuştu.

Sarı-kırmızılı tecrübeli oyuncu Sabri Sarıoğlu ise, hedeflerinin güzel bir seriyi devam ettirmek olduğunu fakat bunu gerçekleştiremediklerini söyledi. Pozisyon olarak beceriksiz kaldıklarını kaydeden Sarıoğlu, "Böyle uzun bir ligde böyle maçlar olacak bundan sonraki haftalarda bu durumu umarım telafi ederiz." dedi.


"SKORU YAKALAYAMADIK"
Galatasaray'lı Sercan Yıldırım da, iki haftalık süreçte 3-4 zorlu maç oynayacaklarını, bugün kaybedilen 2 puanın üzüntü verici olduğunu belirtti. Çok zorlu bir serinin kendilerini beklediğini anlatan Yıldırım, "Bir puan deplasmanda çok iyi denilmez ama belki bizi hedefe taşıyacak puan olabilir. Oyunsal anlamda iyi mücadele ettik fakat skoru yakalayamadık." dedi.

ÖZDİLEK "OYUNCULARIM ÇOK ÖZVERİLİ OYNADI"
Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, oyuncularının bugün takım olarak çok özverili oynadığını kaydetti. Geçen hafta Ankara'da beklenmedik bir mağlubiyet aldıklarını hatırlatan Mehmet Özdilek, "Geçici başarısızlığı anlayabildik. Rakibin kim olduğu çok önemli değil her iki takım da kontrollü bir oyun stratejisi sundu. Biz son dakikada net pozisyon yakaladık. Ama gol olarak değerlendiremedik." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Takım olarak oyuncularının müthiş oynadığının altını çizen Özdilek, bu tür sahada bütçelerin değil, yüreklerin daha çok önemli olduğunu anlattı. Rakibe pozisyon vermemelerinin kendileri adına sevindirici olduğunu belirten Özdilek, sözlerini şöyle tamamladı: "Her rakipten puan almak istiyoruz. Gönül isterdi ki 3 puan alalım ama oyuncularımı tebrik ediyorum. 4 gün sonra Trabzonspor'a karşı oynayacağız." Özdilek, ayrıca Hakkari'de şehit düşenlere Allah'tan rahmet dileyerek bugün taraftarları çok beğendiğini, taraftarların belli yerlere çok iyi mesaj verdiğini dile getirdi.

Kırmızı-beyazlı oyuncu Tita da, Hakkari'de yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduğunu, Galatasaray gibi kaliteli takıma karşı oyun disiplininden kopmadan mücadele ettiklerini belirtti. Antalyasporlu Deniz Barış da, Galatasaray karşısında çok fazla pozisyona giremediklerini, fakat sarı-kırmızılı takımın da pozisyon bulamadığını söyledi.