Kılıç: Şikeye af girişimleri hayal!

Kulüpler Birliği'nin yeni bir yasa değişikliği için hazırlık yaptığını belirten Kılıç, "Şikeye af girişimleri hayalcilik" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2011 Güncelleme 28 Eylül 2011, 00:30
Kılıç: Şikeye af girişimleri hayal!

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şike ve teşvik soruşturmasının ardından Kulüpler Birliği'nin bir hazırlık yaptığını ancak buna hükümet olarak sıcak bakmadıklarını söyledi. Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı olimpik ve paraolimpik Federasyon Başkanları ile bir araya geldi. Kılıç toplantıda çarpıcı açıklamalar yaptı.

KAMUOYU DESTEĞİNİ ALMALILAR
Kılıç, Kulüpler Birliği'nin hazırlamakta olduğu ve şike yapanlara af ön gören değişikliği, hükümet olarak olumlu bulmadıklarını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı, "Biz kesinlikle bu değişikliğin yanında olmayacağız. Kulüpler, kamuoyunun desteğini almadan böyle bir değişikliğe gidiyor. Bu da futbolun güvenini sarsmakta. Şikeye af girişimleri, hayal gibi" yorumunu yaptı.

HAYALCİLİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL
Yeni hazırlığın kamuoyunda "Şikeye af" izlenimi doğurduğuna dikkat çeken Kılıç, "Yasa kulüplerle yetkililerle görüşerek hazırlandı. Şimdi bunu kulüpler birliğinin isteğiyle değiştirmek hayalcilikten başka bir şey değil" açıklamasını yaptı. Bakan Suat Kılıç, İstanbul'da Formula yarışlarının tekrar yapılabilmesi için sponsorların taşın altına elini sokması gerektiğine dikkat çekerek, "Bizim kimseye verecek, hava parası ödeyecek tek bir kuruşumuz yok. Biz pisti yolları yaptık, ulaşımı sağladık. Gerisi sponsorların işi" dedi.