UEFA'dan şikeye 5 yıl

Akşam saatlerinde Cenevre'den gelen şok karar, şike soruşturmasındaki kulüplerimiz için de emsal teşkil ediyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2011 Güncelleme 11 Ağustos 2011, 01:05
UEFA’dan şikeye 5 yıl

İÇİNDEKİLER

Türkiye gibi şike soruşturmasıyla çalkalanan bir başka ülke olan Yunanistan'da dün çok çarpıcı gelişmeler yaşandı... Geçtiğimiz hafta Yunanistan Futbol Federasyonu, şike yaptı için Volos ve Kavala'yı küşe düşürdüğünü açıklamıştı. Fakat UEFA bu karara rağmen Volos'un Avrupa Ligi ön elemesinde oynamasına izin vermişti.

BİZİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR
Dün ise Yunanistan Federasyonu temyiz mahkemesinin tavsiyesi sonrasında Volos ve Kavala ilgili küme düşürme kararını kaldırdı. Ardından da Volos'un lige eksi 10, Kavala'nın ise eksi 8 puanla başlayacağı açıklandı. Fakat UEFA akşam saatlerinde Türkiye'yi de yakından ilgilendirecek çarpıcı bir karara imza attı.

EKSİ PUAN "ŞİKE" KABUL EDİLDİ
UEFA, Avrupa Ligi play-off turunda mücadele edecek olan Volos'u Avrupa Kupaları'ndan 5 yıl men etti.
Alınan şok kararın ardından Yunanistan'da yapılan yorumlarda, UEFA'nın Volos'un şüpheli olmasına rağmen Avrupa'ya gönderilmesinden dolayı bu cezanın kesildiği belirtildi. Başka bir iddiaya göre ise, Volos'un aldığı eksi puan cezası bile "şike yapmıştır" olarak kabul edildi ve fatura kesildi.

TFF'NİN YÜKÜ DAHA DA ARTTI!
Bu karar şike soruşturmasındaki kulüplerimiz için de emsal teşkil edecek. Eğer Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a ceza keserse, Avrupa'dan 5 yıl men edilmeleri gündeme gelecek.