NBA:"İstedikleri kulüpte oynayabilirler"

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 29 Temmuz 2011, 19:09
NBA:İstedikleri kulüpte oynayabilirler

İÇİNDEKİLER

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'ndeki (NBA) lokavt süresince, NBA oyuncularının FIBA'ya bağlı liglerde forma giyebileceğini açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamada, İsviçre'de toplanan FIBA Yönetimi'nin, NBA'de devam eden lokavt boyunca, NBA'de forma giyen oyuncuların, FIBA'ya bağlı liglerdeki takımlara transferlerine onay vereceği duyurulurken, ''Lokavt boyunca, NBA'de forma giyen ve kontratı bulunan oyuncular, istedikleri takımlarla (kulüp/milli) sözleşme yapmakta özgür'' denildi.

FIBA'ya bağlı bir ligde kontrat yapmak isteyen oyuncuya NBA yönetiminin müdahale etmediği, ancak oyuncuların lokavtın bitiminden sonra en kısa süre içinde eski takımlarına dönmesi gerektiği vurgulanırken, FIBA'nın da bu şekilde kontrat yapmak isteyen oyunculara, (Lokavtın sonunda takımına dönecektir) ibaresi koyarak izin belgesi vereceği kaydedildi.

FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann, konuyla ilgili açıklamasında,''FIBA olarak, NBA'deki durumun bir an önce sonuçlanması en büyük dileğimiz. Programlandığı gibi NBA'de sezonun başlamasını temenni ediyoruz. Bizim amacımız, tüm dünyada basketbol sporunu yüceltmek ve bu spora değer kazandırmak. Bu anlamda, lokavt boyunca başka bir takımda ya da ülkede basketbol oynamak isteyen oyuncuları da destekliyoruz'' ifadelerini kullandı.