Solun yeni lideri!

Wimbledon'da Çek raket Petro Kvitova rüzgarı esti... Kariyerindeki ilk kez Grand Slam Finali'ne çıkan Kvitova, sol elini kullanarak Wimbledon'u kazanan 3. bayan tenisçi unvanını da elde etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2011 Güncelleme 03 Temmuz 2011, 01:43
Solun yeni lideri!

İÇİNDEKİLER

Tenis dünyasının en önemli organizasyonları arasında yer alan Wimbledon Açık Tenis Turnuvası'nın tek bayanlar finalinde Çek raket Petra Kvitova rüzgarı esti. Dünyanın 8 numaralı seribaşı olan Çek raket, 4 numaralı seribaşı olan ve karşılaşmanın favorisi olarak gösterilen Rus tenisçi Maria Sharapova'yı set dahi vermeden 2-0'la geçerek mutlu sona ulaşan isim oldu.

İLK FİNALDE KUPAYI KAPTI
Kariyerinde ilk defa bir Grand Slam Finali'ne çıkan Çek tenisçi, ilk seti 6-3, ikinci seti ise 6-4'lük skorla va ace yaparak ilk finalinde ilk zafere ulaştı. Petra Kvitova, 1998 yılında Wimbledon'u kazanan Jana Novotna'nın ardından tam 13 yıl sonra İngiltere'de mutlu sona ulaşan ilk Çek kadın tenisçi de oldu.

KAZANAN 3. SOLAK RAKET
Kvitova, Wimbledon'da final oynalan 4. solak raket oldu. Daha önce Ann Jones, Monica Seles ve Martina Navratilova turnuvada final oynayan sol elli raketlerdi. Kvitova, aynı zamanda Ann Jones ve Martina Navratilova'nın ardından Wimbledon'da mutlu sona ulaşan 3. solak bayan raket oldu. Maçın favorisi olarak gösterilen Rus Maria Sharapova'nın beklenileni verememesi taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Rus raket, 2004 yılında henüz 17 yaşındayken Wimbledon'u kazanarak adını tüm dünyaya duyurmuştu.

HAYATIMIN MAÇINI ÇIKARDIM
Wimbledon Tenus Turnuvası'nda mutlu sona ulaşan 8. bayan raket olan Çek Petra Kvitova, mücadele sonrası yaptığı açıklamada, "En iyi maçımdı.Sharapova'yı da tebrik ederim" dedi. Sharopova finale kadar set vermemişti.