Dokunma zamanı

HDP’li Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü ve Selma Irmak’ın da aralarında bulunduğu 117 vekilin dosyası, savcılara gönderildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2016 Güncelleme 11 Haziran 2016, 01:10
Dokunma zamanı

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakanlıktaki 117 dokunulmazlık dosyasının, milletvekilleri hakkındaki soruşturmaları yürüten savcılıklara gönderildiğini, savcıların soruşturmaya kaldıkları yerden devam edeceklerini açıkladı. Bozdağ, Anayasa değişikliği ile 152 milletvekili hakkında 799 dosyada soruşturma ve dava engelinin kalmadığını belirterek şunları söyledi: "Adalet Bakanlığı'nda 117 dosya vardı. Bu dosyaları Adalet Bakanlığı'ndan ilgili savcılıklara gönderdik. Meclis'ten gönderilecek dosyalar da bize geldikten sonra savcılıklara intikal ettirilecektir. Savcılıklar, dosyalar kendilerine geldikten sonra onlarla ilgili soruşturmaları kaldığı yerden devam ettireceklerdir." Bozdağ, kamuoyunda milletvekilleri hakkındaki soruşturmaları yürütecek savcılarla hakimlerin "ayarlandığı" iddiaların da asılsız ve dayanaksız olduğunu söyledi.

KAÇIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI
PKK'nın siyasi uzantısı HDP milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü ve Selma Irmak'ın da kaçış hazırlıklarına başladıkları iddia edildi. Ağabeyi Kandil'de terörist olan Selahattin Demirtaş'ın 83, eşi terörist olan Figen Yüksekdağ'ın ise 21 fezlekesi var.


Demirtaş, başta ABD ve Almanya olmak üzere kendilerini korumaları için açık çağrı yaptı. Bu konuda ilk ses ABD'den geldi. ABD, dokunulmazlıkların kaldırılmasına tepki gösterdi.