CHP yine çark etti

Kılıçdaroğlu'nun "dokunulmazlıklar için AYM'ye başvurmayacağız" sözünün ardından CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasının iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu. Tanrıkulu Kılıçdaroğlu'nun onayı dahilinde yaptığını ve CHP grubunun da bunu desteklediğini söyledi.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2016, 15:10
CHP yine çark etti

İÇİNDEKİLER

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili maddenin TBMM'de kabul edilmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Tanrıkulu, başvuruda yürürlüğün durdurulmasını istedi.

"BÖYLE BİR BAŞVURUNUN BAŞARI ŞANSI YOK"
Tanrıkulu, bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'bu süreci Anayasa Mahkemesine taşımayacağız' demişti. Siz bu başvuruyu Genel Başkanın bilgisi dahilinde mi yapıyorsunuz, tamamen bireysel bir karar mı?" sorusuna, "Genel Başkanımız dün ve grup toplantısında milletvekillerinin bireysel başvuru yapmakta serbest olduklarını ve isteyen milletvekillerine de grubumuzun destek vereceğini ifade etti. Milletvekillerimiz bireysel başvuru yapmakta, Anayasa'nın 85. maddesi uyarınca bugün yaptığım başvuruyu yapmakta serbestler ve nitekim yapacaklar da" diye cevap verdi.