Taş devri

CHP'de yeni umut 'ham çökelek' Atilla Taş oldu. Parti Meclisi'ne aday olan Taş, Enis Berberoğlu, Gürsel Tekin, Faik Öztrak ve Aylin Kotil gibi isimleri geçti, sosyal medya da yıkıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2016 Güncelleme 19 Ocak 2016, 01:42
Taş devri

İÇİNDEKİLER

CHP'nin ne umudu kaldı ne de hayali... Ana muhalefet partisinin iktidar için çabalaması gerekirken, onlar kurultayda yer kapma mücadelesine girdi. O da büyük bir komediye dönüştü. CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 52 kişilik anahtar listesindeki 19 isim listede yer bulamadı. Kılıçdaroğlu tarafından önce genel başkan yardımcılığına, ardından da genel sekreterliğe getirilen Gürsel Tekin, yeni Parti Meclisi'ne (PM) giremedi.

KILIÇDAROĞLU DA KEYİFSİZ
Aynı şekilde Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu da listede yer alamadı. Kılıçdaroğlu'nun, PM içerisinden "A Takımı" olan yeni bir Merkez Yönetim Kurulu (MYK) oluştururken zorlanacağı kesinleşti. Peki kurultayda CHP'nin umudu kim oldu? Atilla Taş... 'Ham çökelek' diyerek şarkıcılığa soyunan ama sıradanlıktan öteye geçemeyen Atilla Taş, AK Parti'ye muhalif olarak CHP'ye yanaştı. Bu taktik de tuttu. Taş, 462 adaydan 402'sini geçerek 299 oyla 58'nci sırada yer aldı. 52 isimin girdiği PM'ye giremedi ama partinin birçok önemli ismini geçmeyi başardı.

AYLİN KOTİL DE KAYBOLDU
PM seçimlerinde, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin 245 oyla 86'ncı sırada yer alırken, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak 259 oyla 77'nci sırada, Enis Berberoğlu 241 oyla 90'ıncı, Seyhan Erdoğdu 217 oyla 97'nci, Nihat Matkap 277 oyla 67'nci sırada yer alması nedeniyle liste dışı kalan isimler oldu. Tayfun Talipoğlu da 262 oyla 76'ncı sırada kaldı. İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek 205 oyla 104'ncü, Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil de 220 oyla 96'ncı sırada yer bulabildi.

HAKARETLERE DAVA AÇILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. olağan kurultayında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan, "Diktatör bozuntusu" vb ifadeleri nedeniyle soruşturma başlattı. Ayrıca Erdoğan'ın avukatları da harekete geçti. Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine "Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla ağır hakaretlerde bulunduğu" gerekçesiyle 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

TWİTTER
İşte sosyal medyadaki yorumlar?
Taş gibi parti yok oldu...
Atilla Taş'tan ancak after Parti üyesi olur...
Vah CHP Vah...
Yazıklar olsun bu partiye.
Taş'ın olduğu CHP, artık benim partim değil.
İktidarı rüyamızda bile göremeyiz.