CHP'nin suyu Mars'ta çıktı!

İktidar hayaliyle yanan CHP'den çılgın proje!.. CHP'nin İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, "Emekli aylığının artması, asgari ücretin yükselmesi için Mars'ta yaşam alanı planladık" dedi. CHP'liler, 'Mars'ta iktidarız' çığlığı attı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2015 Güncelleme 19 Aralık 2015, 02:50
CHP’nin suyu Mars’ta çıktı!

İÇİNDEKİLER

Çok partili döneme geçilen 1950'den sonra bir daha tek başına iktidar olamayan CHP, tarihi bir projeye imza attı. Akıllara durgunluk veren vaatlere inanılmaması nedeniyle, noterde tasdik formülünü bile deneyen ancak yine oylarını artıramayan CHP'de İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, iktidarın 'yol'unu açıkladı. 78 milyon kilometre uzaklıktaki Mars... Evet, duyanları şaşkına çeviren önerinin mimarı Gülay Yedekci, emekli ve asgari ücretliyi Mars'ta memnun edeceklerini söyledi. Yedekçi, "Emekli aylığının artması, asgari ücretin yükselmesi için Mars'ta yaşam alanı planladık. Nasıl bir ilişki var, doğrudan bir ilişki var. Türkiye artık yapay oluşturulan gündemlerden uzaklaşmalı ve kendini bilime, fen bilimleri, teknolojiye doğru yönlendirmelidir" dedi.

CİDDİ CİDDİ HAZIRLAMIŞ
Açıklamanın belki biraz garip olduğunu kabul eden Yedekci'nin sosyal medyada fenomen olmasını sağlayan sözleri şöyle: Kent kültür mimarlık alanında daha çok çalışıyorum. Gelecek mimarisi ve geleceğin şehirleri üzerine çalışan Türkiye'deki herhalde benim bildiğim tek akademisyenim. Mars'la ilgili 2-2.5 yıl önce çalışmaya başladık. 100 kişinin yaşayabileceği bir orada alan oluşturduk. Suni atmosferin oluşturulduğu, buradan üç boyutlu printerların götürülerek orada bir yaşam atmosferinin oluşturulduğu bir yaşam alanı var, her şey var orada, bitkilerin üretilebildiği, insanların yaşayabileceği bir ortamın konfor koşulları içerisinde sağlandığı bir alan yarattık.

UZAY VAATLERİ
* Her ışık yılına 4 emekli maaşı
* Asgari ücret ikramiyesi 8 astronot giysisi
* Her vatandaşa uzay yolu tatili
* Mustafa Topaloğlu ile Mars buluşmaları
* Mars'a gelen herkese Venüs bileti bedava

ŞAKA GİBİ
* Milletçe size gülüyoruz. Mars mı? Şaka mı bu yahu.
* CHP'nin iktidarı, dünyada olmaz. Çok ciddiyim.
* CHP'yi Türkiye'den Allah korudu. Düşünebiliyor musunuz Mars hayranı bir partinin iktidarı.
* CHP, 2 Mars bi düz. Gerçek olduğuna inanmak istemiyorum ama gerçek.
* Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkan olduğu bir partiden daha ne beklersiniz?
* Kemal Bey, Gürsel Bey, Muharrem Bey. Bir an önce Mars'a gidin.