İhsanoğlu 'çatı'ya çıktı

Kraliçe II. Elizabeth'in arkadaşı, Mısır, Libya, Irak gibi ülkelerde Müslümanlar'ı katledenlerle dost olan Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP ve MHP'nin Köşk adayı oldu. 'Benden siyasetçi olmaz' diyen İhsanoğlu, 'Göreve hazırım' mesajı verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2014 Güncelleme 17 Haziran 2014, 01:43
İhsanoğlu ’çatı’ya çıktı

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından çatı aday olarak Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önerdiklerini resmen açıkladı. Bahçeli, "Bu isim milletimiz için çok hayırlı bir isimdir" dedi.

iHSANOĞLU ÇOK MUTLU
2013 yılında "Aydın Doğan'la yaptığınız görüşme sonrası, Cumhurbaşkanlığı için aday olacağınız söyleniyor. Bu doğru mu?" sorusuna, İhsanoğlu şu cevabı vermişti: Hepsi iftira. Beni hiç politikayla ilgilenirken gördünüz mü? İsteseydim politikaya çoktan girerdim. Turgut bey (Özal) zamanında olsun, AK Parti kurulurken olsun, Adalet Partisi döneminde olsun, iktidar çevrelerine hiçbir zaman çok uzak değildim. Politikaya hiç ilgi göstermedim. Benden politikacı olmaz... İşte 1 yıl önce bu açıklamayı yapan İhsanoğlu, dün, "Bu uzlaşmanın odak noktasında olmak büyük bir teveccühün eseridir. Şüphesiz ki Türkiye gibi büyük bir ülkede bu yüce makama layık, görevini hakkı ile ifa edecek çok sayıda üstün vasıflı şahsiyetlerin varlığı muhakkaktır. CHP ve MHP'nin bu konudaki ortak kararını saygı ve teşekkür ile karşılıyorum" dedi.

PAPA İLE İLK KEZ GÖRÜŞEN İİT BAŞKANI
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis'in Aralık 2013'te Vatikan'da kabul ettiği Ekmeleddin İhsanoğlu, net açıklamalar yapmıştı: İlk defa teşkilatımızın tarihinde bir genel sekreter Papa'yla görüşüyor. Görüşme çok samimi ve ufuk açıcıydı. Her şeyden önce bir Papa hazretleriyle ilk görüştüm...

Rezil ve çapsız muhalefet!

CHP ve MHP'nin 'çatı adayı' Ekmeleddin İhsanoğlu tercihine tepki geldi. CHP eski parti meclisi üyesi Korkmaz Karaca, CHP ve MHP'nin çatı adayı tercihi sonrası "Bu rezil çapsız muhalefet Türk milletinin yakasından düşsün" açıkması yaptı. CHP'li Nur Serter ise şöyle konuştu: CHP kendisini inkar edecek girişimde bulundu.

Bahçeli de kabul etti

Kılıçdaroğlu, "Herkesin kabul edebileceği, üzerinde uzlaşabileceği Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'i Sayın bahçeli'ye sundum. O da kabul etti" diye konuştu.

MI6, EXETER VE İHSANOĞLU
1943 yılında Kahire'de doğan İhsanoğlu, Mısır Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi'nden mezun olduktan sonra El Ezher Üniversitesi'nde akademik hayata başladı. 1974'te Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde doktorasını tamamladıktan sonra, İngiltere Dış İstihbarat Servisi MI6'nın çok güçlü olduğu ve birçok ajanını yetiştirdiği Exeter Üniversitesi'nde doktora sonrası çalışmalar yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan İhsanoğlu, İsrail'le yakın temaslarda olması, Mısır'da Sisi'yi desteklemesi Filistin, Somali ve Libya gibi ülkelerde Müslümanlar'a yapılan zulümlere sessiz kaldı.

Twitter'da trend topik oldu

* Adnan Hoca daha popülerdi. Niye es geçtilerse? Laiklik sizlere ömür!
* Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı olursa CHP genel Başkanı da Fatih Erbakan olsun.
* Ekmeleddin İhsanoğlu aday olabiliyorsa Jon Snow da çok rahat aday olabilir bence.
* İhsanoğlu Cumhurbaşkanı "o olsun" diyenlerden çok "Erdoğan olmasın" diyenden oy alır.
* Kemal Bey, MHP'ye Devlet Bey de CHP'ye üye olacakmış...