Başbakan'dan Suriye ve Mısır telefonu

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Başbakan'dan Suriye ve Mısır telefonu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt ile telefonda görüştü.

Danimarka Başbakanı Schmidt ile telefonda görüşen Başbakan Erdoğan, Suriye 'de Esed yönetiminin kimyasal silah kullanmasının ardından uluslararası toplumun somut adımlar atmasının kaçınılmazlaştığını söyledi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan'ın Güneysu'dan Trabzon Havalimanı'na helikopterle intikali sonrasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, iki lider Suriye ve Mısır'daki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, Suriye ve Mısır konularında bir süredir yürütmekte olduğu telefon diplomasisi çerçevesinde gerçekleştirdiği görüşmede, Esed yönetiminin kimyasal silah kullanmasının ardından uluslararası toplumun somut adımlar atmasının kaçınılmazlaştığına dikkati çekti.

Görüşmede, Mısır'da tüm tarafların katılımıyla demokratik sürece geçilmesi gerektiği hususu da Başbakan Erdoğan tarafından Danimarka Başbakanı Schmidt'e ifade edildi.


Günün Manşetleri

Tüm Manşetler