"Geleceğe güçlenerek yürüyeceğiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
"Geleceğe güçlenerek yürüyeceğiz"
Başbakan Erdoğan gündeme dair değerlendirmeler yaptı. Erdoğan,"Bu kadar insanın Kazlıçeşme'ye toplanması, milletimizin olaylara karşı tepkisini net bir şekilde yansıttı. Mitinge dağılanlar kimseye rahatsızlık vermeden dağıldı. İşte demokrasi bu" dedi

İŞTE BAŞBAKAN'IN KONUŞMASININ SATIRBAŞLARI

"Bize sürekli Taksim'de toplanan insanların mesajını aldınız mı diye soranlar, acaba Sincan'daki yüzbinlerin, Kazlıçeşme'deki bir milyonu aşan insanın mesajını alabildiler mi?"


''Yaptırdığımız kamuoyu araştırmasında gördük ki Gezi Parkı'nın içinde olanların yüzde 76'sı CHP'ye oy vermiş ve CHP yanlısı. Yüzde 16'sı' BDP, yüzde 1,2'si AK Parti, yüzde 1,2'si MHP. Tablo bu."

"İçerideki hainler, dışarıdaki işbirlikçiler, eğer Türkiye'nin gerçek fotoğrafını görmek, gerçek hissiyatını anlamak istiyorlarsa buyursunlar bu hafta Kayseri'ye Erzurum'a, Samsun'a baksınlar"

"Faiz lobisinin kuklası olanlar ne kadar emek taraftarıysa işte bunlar da o kadar emek taraftarıdır. Neyse ki maske artık düştü. Kimin ne olduğunu artık milletçe gördük. Dün asla bir araya gelemeyenlerin, yarın asla bir araya gelemeyeceklerin, aynı mahfilden emir alarak nasıl bir araya geldiklerini hem Türkiye hem dünya görmüştür. Ulusalcılarla bölücülerin kardeşliğini, faşistlerle sosyalistlerin muhabbetlerini, sözüm ona dindarlarla din düşmanlarının ittifakını, bunların nasıl aynı yerden talimat alıp, aynı hedefe saldırdıklarını artık herkes görmüş anlamıştır"

"Bu aşamadan itibaren şiddet kullanan, şiddeti bir araç olarak benimseyen hiç kimseye, hiçbir örgüte müsamaha gösterilmesi söz konusu değildir. Bütün bu olayların ilk tespitlere göre devlete maliyeti, şu an itibariyle 100 trilyonu aşmış vaziyette"

"10 yıl önce acaba şu söylenenler, şu yapılanlar, şu atılan adımlar yapılabilir miydi bu ülkede? Bunların kadir kıymet diye bir şeyi yok. Bütün bunları gerçekleştiren bir iktidara karşı, şu atılan adımların hepsi ortada. Onlar ne yaparsa yapsın, biz özgürlüğü kazanmanın bedeli ne olursa olsun, bu bedeli ödeyerek özgürlük mücadelesini kazanacağız"

"Polisimiz, kanunun kendisine verdiği yetki dairesinde, bundan böyle hiçbir hukuksuzluğa göz yummayacak, gerekeni yapmaya devam edecektir. Polisimizi daha da güçlendireceğiz. Her yönüyle daha da güçlendireceğiz. Ki bütün bu olaylar karşısında çok daha
müdahale gücünü artıracağız"

"Meclis'te muhalefeti başaramayan, sokaktaki vandalların arkasına sığınmış, polisle göstericiler arasında durmayı muhalefet yapmak sanmışlardır"

"Elbette bu olayları inceliyor, inceleyeceğiz, araştıracağız. Arkasında kimlerin olduğunu, kimlerin lojistik destek sağladığını, kimlerin provokasyon yapıp şiddet uyguladığını tek tek hukuk dairesinde belirleyeceğiz. Ancak bu olayları da tüm boyutlarıyla analiz etmeye, tüm katmanlarını ortaya çıkarıp sorunları da çözmeye devam edeceğiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "polis emirlere itaat etmesin" diye çağrı yaptığını belirterek, "Şu hale bakın. CHP Genel Başkanı gibi davranamıyor. Terör örgütünün militanı gibi davranmayı çok iyi başarıyor. O polis emre itaat etmeyecek de ne olacak? O vandallar gelip seni başbakan mı yapacak? Bu kadar mı mı çaresizsin, sandıktan umudunu bu kadar mı kestin?"

"CHP'nin Genel Başkanı ve arkadaşları nezdinde, inanın Reyhanlı'ya yapılan saldırı da demokratik bir eylemdir. Bunlar bugün vandalları, barbarları, yağmacıları nasıl demokratik eylemci olarak görüyorsa, inanın Reyhanlı saldırısını yapanları da demokratik eylemci olarak görüyorlar"

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler