Hesap soracağız

Başbakan Tayyip Erdoğan, dev İstanbul mitinginde Gezi olaylarıyla ilgili çarpıcı mesajlar verdi: Taksim Meydanı'na 30 bin kumanyayı kimlerin gönderdiğini, otellerini teröristlere açanları çok iyi biliyoruz. Bunların hesabı sorulacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2013 Güncelleme 17 Haziran 2013, 00:22
Hesap soracağız

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara'dan sonra "Milli İradeye Saygı" mitinginin ikincisini İstanbul Kazlıçeşme'de yaptı. 1 milyon 200 bin kişiye seslenen Erdoğan, "Mesele Gezi parkı, değil. Hedef Türkiye" dedi.

CNN VE BBC'YE ÇATTI:
Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa fotoğraf burada. Hadi bakalım BBC, CNN, Reuters bunu da gizle. Türkiye'yi dünyaya farklı gösterdiniz. Bu millet gece tencere tava çalan bir millet değil.

HEDEF TÜRKİYE:
Mesele Gezi Parkı, ağaç, çevre değil. Demokrasi, milli irade, hedef Türkiye. O gösterilerde yer alan kardeşlerim artık bu oyunu görsün. Bu oyunu hep beraber bozmalıyız.

TAKSİM'DEN İBARET DEĞİL:
Türkiye sadece Taksim Meydanı'ndan ibaret değildir. Türkiye Kasımpaşa'dır. Türkiye Fatih'tir. Üsküdar'dır. Keçiören, Altındağ, Mamak, Kayseri, Sivas'tır, Trabzon'dur.

OPERASYON YAPAMAZSIN:
Kimsenin oyunu bize sökmez. Türkiye uluslararası medya kuruluşların üzerinde operasyon yapabileceği bir ülke değildir. Türkiye sosyal medya üzerinden ameliyat yapılabilecek bir ülke değildir.

AP HADDİNİ BİLSİN:
AP karar almış. Haddini bil ya. Sen Türkiye ile ilgili karar almaya yetkin misin? Eğer dürüstseniz İngiltere, Almanya ve Fransa'da da olaylar oldu. Bunlarla ilgili karar alabildin mi?

FAİZ LOBİSİ ORTAYA ÇIKTI:
Yerli ve yabancı birlikte hareket eden yazılı görsel medyaya sesleniyorum. Hepsi turnusol kağıdı gibi ortaya çıktı. Faiz lobisi çok iyi ortaya çıktı. Taksim meydanına 30 bin kumanyayı kimlerin gönderdiğini gayet iyi biliyoruz. Kendi otellerinde terörle işbirliği yapanları çok iyi biliyoruz. Eğer bu hesabı sormazsak bu millet bizden hesap sorar.

ÇADIRI YAYLAYA KUR:
O park bu işgal güçlerinin değil, tüm İstanbullularındır. Biz buraya çadır kurduk. Kuramazsın kardeşim. Çadır kurulacak yer bellidir. Yaylalar çok, çık yaylaya kur. Orası senin mülkün değil. Bu iktidarı indirmek istiyorsan yolu belli. 2015'te seçimler var.

BÖYLE BAŞBAKAN YOK:
Herkesi dinledim. Bazıları dışarıda başka şey anlatıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir Başbakan göremezler.

PROVOKATÖRLERİ DEŞİFRE EDECEĞİZ
Erdoğan, Gezi eylemini provoke edenleri uyardı: "Biz polisimizin yanlışı varsa onu sorgularız. Ama polisimize şiddet uygulayan, caddeleri yakıp yıkanları da tek tek inceleyecek ve araştıracağız. Eksikleri hataları araştırdığımız kadar sosyal medyada provokasyon yapanları da araştıracağız. Deşifre edeceğiz."

ULUSALCILARA SESLENDİ
Erdoğan, yaptığı konuşmada Atatürk Kültür Merkezi binasına asılan resimlere dikkat çekti. Başbakan, "Ulusalcılara sesleniyorum: Ey CHP ve yandaşları... Terörist başıyla Atatürk'ü ve Türk bayrağını nasıl yan yana getirdiniz?" dedi.

MÜDÜRE UYARI
Mitingde okul müdürlerine de seslenen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: Araştırmalar devam ediyor. Biz çocuklarımızı Anarşist olsunlar diye teslim etmedik. Bazıları imtihan oldğu gün okula gelmeyin diyor.