Derin ortaklık

Başbakan Erdoğan, dün çok ilginç bir açıklama yaptı: Ey Kılıçdaroğlu. Sizi Esad'a götürenlerle, Reyhanlı olayının planlayıcıları aynı. Belgeler elimizde.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2013 Güncelleme 25 Mayıs 2013, 01:59
Derin ortaklık

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu:

* Çıkıyor son derece ahlaksızca, 'Esad ile Erdoğan arasında ton farkı var' diyor ama CHP'lilerin milletimizle çektirdiklerinden çok daha fazla Esad ile çekilmiş fotoğrafları var. Diyarbakır'dan çok Şam'a gittiler. Reyhanlı'daki patlamaya karışanlar, bunları alıp Esad'a götürdü. Belgeler elimizde. İş bu noktaya geldi, sen neyi konuşuyorsun? Size elçilik edenler, Reyhanlı planlayıcılar.

* Suriye'de kanlı saldırılar başladığı andan itibaren, "Kurda merhamet kuzuya zulümdür" sözünü defalarca anımsattık. CHP Genel Başkanı, Suriye halkının meşru taleplerini eleştirerek; bunları 'terör' olarak nitelendirerek; sığınmacılara karşı kışkırtmalar yaparak kurda merhamet etmiş, zalim Esad'a her fırsatta destek çıkmıştır.

* Türkiye'de 300 bin (Suriyeli) mülteci bulunuyor. Biz, muhacir bir neslin torunlarıyız ama aynı zamanda ensar bir neslin torunlarıyız. Esad'ın zulmünden kaçan muhacirlere benim Reyhanlı'daki kardeşlerim ensar görevini görmelidir. Tahriklere, yalan haberlere karşı dikkatli ve hassas olmasını ben Reyhanlı halkından rica ediyorum.

* Obama ile görüşme yaptık. Ana muhalefetin Genel Başkanı gerçekten siyasetin cahilidir. Diyor ki, 'Yanında Dışişleri Müsteşarı yok', sen, ne kadar zavallısın. 3'e 3 toplantı yapıyoruz. Obama'nın yanında kendi Dışişleri Bakanı ve Güvenlik Konseyi yöneticisi var. Benim yanımda Dışişleri Bakanım ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarım var.

KAFASI KIYAK NESİL
Başbakan Erdoğan, "Alkolü yasakladığımızı iddia ediyorlar. Yasaklamıyoruz. Anayasa'nın 58. maddesinin gereğini yapıyoruz. Camilere, eğitim kurumlarına 100 metre mesafede olması gerekir. Reklamı yasaklıyoruz. Ufacık çocukların şaribül leyli ven Nehar olmasını istemiyoruz. Yani gece gündüz içen, gece gündüz böyle sekr halinde kafa kıyak dolaşan, böyle bir nesil istemiyoruz" dedi.