Karanlıktan aydınlığa

Başbakan Erdoğan, çözüm süreciyle birlikte annelerin derin bir oh çektiğini söyledi ve ekledi: Türkiye için karanlık bir devrin kapıları kapanıyor. Adeta makus talihi değişiyor."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2013 Güncelleme 28 Nisan 2013, 01:54
Karanlıktan aydınlığa

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 22. MÜSİAD Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Toplantı Kuran-ı Kerim ve İstiklal Marşı okunarak başladı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, şunları söyledi:

Dikkat edin, bu süreçte hiç sesi çıkmayanlar var. Konuşmak yerine, sessizliği, suskunluğu tercih edenler var. Bu ülkede, son derece detay konularda, yasaklamalar, kısıtlamalar, zulümler konusunda teşvik edici açıklamalar yapanların, son süreçte dut yemiş bülbüle döndüklerini görüyorsunuz.

MUTLU BİR ÜLKE HAYALİ
Oysa bu sürecin sonunda kazanan millet olacak kazanan 76 milyon olacak. Bu sürecin sonunda kazanan, bu toprakların işvereni, işçisi olacak, annesi, babası, evladı olacak. Ama onlar için 76 milyonun kazanması önemli değil; onlar, kendilerinin ne kazanacağına, ne kaybedeceğine bakıyor ve tereddüt içinde sessiz, tepkisiz kalıyorlar.

Şu an itibariyle, artık yeni bir dönem başlamış, yeni bir dönemin kapıları ardına kadar aralanmıştır. Türkiye'nin makus talihi değişiyor. Şu anda biten, şu anda sona eren, sadece 30 yıllık terör değil, çok daha uzun yıllara yayılmış bir sorunlar manzumesidir.

2002'DE BAŞLATTIK
Birkaç ay öncesine kadar, bu ülkede, anneler, kapı vurulduğunda, telefon çaldığında, korkudan, endişeden dağ gibi yere yığılıyordu. Anneler, babalar televizyonda haberleri seyredemez hale gelmişlerdi. Ama bugün, Türkiye'nin tamamında, hamdolsun 4 aydır anneler derin bir oh çekiyorlar. Bugün Türkiye'nin her yerinde anneler, ellerini semaya açıp, çocukları için, vatanları için, kardeşlik için, inşallah bizim için de dualar ediyorlar.

Denizli'de bir şehit annesi, "Keşke bu süreç 6 ay önce başlasaydı da benim Vedat'ım şehit olmasaydı" diyor. Ah benim müberek annem, ah benim, eli öpülesi mübarek teyzem. Bu süreci biz 2002 yılında başlattık, 10 yıl önce başlattık ama, bu noktaya gelinceye kadar neler çektik neler. Keşke Vedat şehit olmasaydı. Ama biz, 10 yıl boyunca, gençlerin kanıyla beslenen o kan tüccarlarına karşı amansız mücadele verdik.

2002'DE BAŞLATTIK
Biz bu sürece muhalefetin de dahil olması için kapılarımızı ardına kadar açtık. Maalesef, CHP ve MHP, bu işin dışında kalmayı, hatta karşısında durmayı tercih etti. Şimdi CHP Genel Başkanı, sürekli olarak, "Hiçbir şey bilmiyoruz, anlamıyoruz, hiçbir şey anlatılmıyor' diyor.

Türkiye'de herkesin gördüğünü, herkesin anladığını, herkesin hissettiğini, maalesef CHP Genel Başkanı duymuyor, görmüyor, anlamıyor. Akil İnsanlar heyetinden rica ederiz. Türkiye'yi dolaşıyorlar. Ben inanıyorum bir kez de CHP Genel Başkanı'na anlatırlar.

Hasan AY