Celasin serbest

28 Şubat soruşturmasında dün de Hava Kuvvetleri eski Komutanı, emekli Org. Ergin Celasin ve 6 komutan daha gözaltına alındı... Ancak Celasin, ifadesi alındıktan sonra serbest kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2013 Güncelleme 16 Şubat 2013, 02:26
Celasin serbest

İÇİNDEKİLER

Ankara Cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturmasında 7. dalganın artçıları sürüyor. Batı Çalışma Grubu'nun 7 Nisan'da Çevik Bir başkanlığında yaptığı "irtica ile mücadele" toplantısına katılan 35 isim, 3 gündür gözaltında.

3 ASKER TUTUKLANDI
TSK Üstün Cesaret Feragat ve Üstün Hizmet madalyaları sahibi, Hava Kuvvetleri eski Komunatı, emekli Orgeneral Ergin Celasin de Ankara'daki evinde sabah saatlerinde gözaltına alındı. Celasin, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Emekli Tuğgeneral İzzettin Gürdal, dönemin Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Aydan Erol, Mayın Filosu Komutanlığı ve Donanma Kurmay Başkanı emekli Tümamiral Mustafa Özbey, dönemin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı ve Deniz Harp Akademisi Komutanı olarak görev yapan emekli Tuğamiral İsmail Ruhsar Sümer, emekli Tümgeneral Şevket Turan ve Korgeneral Atalay Efeler'in sorgusu ise sürüyor. Mahkemeye sevk edilen 6 emekli askerden Erol, Turan ve Sümer tutuklandı. Efeer, Özbey ile Gürdal ise serbest bırakıldı.

* Savcı Kemal Çetin, Celasin'e, 78 soru sordu. BÇG'nin 7 Nisan toplantısına çağrılmadığını belirten Celasin, sadece 5 soruya cevap verdi. Diğer soruları ise "Belgenin içeriği konusunda bilgim yoktur" şeklinde konuştu.


ALiYE ÇETiNKAYA