ABD'ye rest

Başbakan Erdoğan, ABD Büyükelçisi Ricciardone'nin eleştirilerine sert cevap verdi: Türkiye, hiç kimsenin üzerinde ameliyat yapmaya yelteneceği bir ülke değil. Dışarıdan yasama, yargı ve yürütmeye burun sokulacak ülke hiç değil.'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2013 Güncelleme 10 Şubat 2013, 02:24
ABD’ye rest

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Haliç Kongre Merkezi'nde 'Amaç Tüm İstanbul' temasıyla düzenlenen İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısına katılarak İstanbul'da yerel seçim startını verdi. Erdoğan, Türk yargı sistemini eleştiren ABD Büyükelçisi Ricciardione, AB ülkelerin teröre desteği, Türkiye'nin AB üyelik süreci ile ilgili sert mesajlar verdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Dünya üzerindeki herkes bilsin ki, bu ülke ve bu millet, tarihte nasıl medeniyetlere istikamet çizdiyse, bugün ve yarın da, tarihi şekillendirecek. Biz, 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, başı öne eğilecek bir millet asla değiliz.

Hiç kimsenin, hiçbir ülkenin, hiçbir kurumun, hiçbir örgütün bize ahkam kesmesine, irademize yön vermeye çalışmasına asla müsaade etmeyiz. Türkiye büyük devlettir, Türkiye büyük millettir.

MEHMET AKİF'İN DİZELERİNİ OKUDU
Türkiye'nin çıkarı neredeyse oraya gideriz, menfaati neyi gerektiriyorsa o yönde işbirlikleri ararız, ilişkiler geliştiririz.

Sevgilİ gençler, Merhum Mehmet Akif'in şu 4 dizesini asla aklınızdan çıkarmayın, asla dilinizden düşürmeyin. Diyor ki Akif: Doğduğumdan beridir aşığım istiklale/ Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale/ Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum/ kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum. Sabrımız, tahammülümüz, hoşgörümüz, uysallığımız, yumuşak başlılığımız hiç kimse tarafından farklı anlaşılmasın, yanlış anlaşılmasın. Türkiye, hiç kimsenin şamar oğlanı değildir.

Türkiye, hiç kimsenin, üzerinde ameliyat yapmaya yelteneceği ülke değildir. Türkiye, içişlerine karışılacak, dışarıdan yasama, yürütme, yargı sistemlerine burun sokulacak bir ülke hiç değildir.

TERÖR VE AVRUPA BİRLİĞİ
Sürekli kriterler çıkaran Avrupa Birliği'ne bugün ben bir soru sormak istiyorum. Terör örgütlerinin para toplamasına, büyük finansman sağlamalarına, bu paraları sevk ve idare etmelerine aynı şekilde büyük müsamaha gösteriliyor. Biz, bütün bunları Avrupalı yöneticilerin önüne koyduğumuzda, bize özgürlük diyorlar, hukuk diyorlar, demokrasi diyorlar. Allah aşkına, insan katletmek ne zamandan beri özgürlükten sayılır oldu?

TÜRKİYE'YE HİZMET AŞKI
Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul'un önemine dikkat çekti. Erdoğan, "İstanbul bizim için, AK Parti hareketinin, AK Parti davasının piştiği, olgunlaştığı bir şehirdir. İstanbul nasıl ki, kökleri Selçuklu'da ve Osmanlı'da olan bir ulu çınarsa, AK Parti de, işte bu ulu çınardan gıdasını alan bir harekettir. Bize, Anadolu aşkını, Trakya aşkını, Türkiye aşkını aşılayan bizzat İstanbul'dur. Bize, bu millete hizmetkar olma, bu ülkenin her karışına, bu milletin her bir ferdine hizmet etme sevdasını aşılayan, bizzat İstanbul'dur. İnşallah, İstanbul arkamızda durduğu sürece, bu ulu şehir dualarıyla, ezanlarıyla, cıvıl cıvıl sokakları, hayat dolu insanlarıyla bize destek verdiği sürece, Türkiye'ye hizmet etmeyi sürdüreceğiz" dedi.

SÜRPRİZ ZİYARET
Başbakan Erdoğan, dün 3 önemli kişiyle buluştu. Başbakan, önce Enver Ören ile Müslüm Gürses'i tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Daha sonra Balyoz'dan 18 yıl hapse çarptırılan ve önceki gün kalp ameliyatındayken tahliye edilen emekli Org. Ergin Saygun'a "Geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu. Saygun'un kızı Ece, "Babam Başbakan'ı görünce çok şaşırdı. Toparlanmaya çalıştı. 'Zahmet ettiniz, teşekkür ederim' diye konuşması bizi mutlu etti" dedi.