Çiller'den 28 Şubat açıklaması
Tansu Çiller, 28 Şubat darbesi ile alakalı, '' 28 Şubat ezber bozan bir darbedir'' dedi.
Tansu Çiller, evinde 28 Şubat komisyonuna bilgi verdi. Komisyona bilgi verdikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
EZBER BOZAN BİR DARBEDİR
Çiller, 28 Şubat darbesi ile alakalı, ''Evet. Buezber bozan bir darbedir. Ancak bu 28 Şubat darbesinin diğer darbelerden 2 farkı vardır.
Birincisi bu darbenin kesit olmayışı, bir süreç oluşudur. Bir tarihte başlayıp, bir tarihte bitmemiştir.İkincisi ise bu darbe topla tüfekle yapılmamış olmasıdır. Sincan'da tanklar yürümüştür. Ama Meclis'e kilit vurulmamıştır.
ÇOĞUNLUK AZINLIĞA DÜŞTÜ
TEK HEDEF TANSU ÇİLLER
Batı Çalışma Grubu'nun tek hedefinin kendisini siyaseten bitirmek olduğunun altını çizen Tansu Çiller, '' Çiller siyaseten bitirilirse Doğru yol bitirilecektir. Böylece Refah-Yol hükümeti düşürülecektir.Tansu Çiller Genel Başkanlıktan alınmış. Doğruyol partisi dağılmış. Ancak bundan en büyük zararı Tansu Çiller değil, millet görmüştür.'' diye konuştu.
Çiller, ''Darbenin Türkiye'ye maliyeti 251 milyar lira olmuştur. O günün milli gelirinin yaklaşık 1,5 katına tekabül ediyor. Ancak meselenin sorumlusu sadece TSK değildir. Hepimiz öz eleştiri yapmalıdır. Yargının, medyanın, sivil toplum kuruluşlarının bu öz eleştiriyi yapması gerekiyor.'' dedi.
ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM
tansu Çiller kimse ile kişisel bir hesabının olmadığını ve kimseden şikayetçi belirterek, '' Bütün bunları bir ders çıkarmak için fırsat olarak görüyorum'' diye konuştu.