İsrail kardeşliği

ABD Başkanlık Seçimleri için ekranda yapılan 3. düelloda hem Barack Obama hem de Mitt Romney, İsrail konusunda aynı garantiyi verdi

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
İsrail kardeşliği
ABD'de 6 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için son düello, dün sabaha karşı ekranda yapıldı... Başkan Barack Obama ve Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney, dış politika konusunda birbirlerine üstün gelmeye çalışırken, İsrail konularında aynı dili konuştu. Moderatörün, "Ortadoğu'daki en iyi müttefikiniz kim?" sorusuna hem Obama hem de Romney, "Elbette İsrail" cevabını verdi.

TÜRKİYE'YE DESTEK
"İsrail'e saldırı olursa ne yaparsınız?" sorusuna ise her iki başkan adayının cevabı aynı oldu: Hemen İsrail'e yardım ederiz." 'İsrail'le ilişkiler ne olacak?" sorusuna da Obama ve Romney, "Her geçen gün daha iyi olacak" dedi. Son düelloda Türkiye'nin ismi bir kez geçti. O da konu Suriye'ye geldiğinde... Her iki liderde bu konuda Türkiye'yi desteklediklerini söyledi.


Günün Manşetleri

Tüm Manşetler