Sünnet için 3 operasyon

Türkiye, sünneti yasaklayan Almanya'ya karşı 3 planı devreye sokuyor... Yahudiler'le birlikte ayrımcılık vurgulanacak... Yüksek Mahkeme'nin kararının lehimizde olması için çalışma yapılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2012 Güncelleme 30 Haziran 2012, 00:58
Sünnet için 3 operasyon

İÇİNDEKİLER

Almanya Köln Eyalet Mahkemesi'nin sünneti "yaralama" kapsamına alarak 2-5 yıl arasında hapis kararı vermesi, Almanya'daki gurbetçileri ve Yahudiler'i ayağa kaldırırken, Başbakanlık da devreye girdi. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Almanya'daki vakıf ve derneklerle temasa geçti.
İşte Ankara'nın 3 planı:

'YARALAMA SUÇU' OLDU
LOBİ YAPILACAK:
Almanya'daki ceza hukukunda konuya ilişkin düzenlemenin netleştirilmesi için siyasilerle temasa geçilecek. Lobi faaliyetleri çerçevesinde siyasilere bunun hem Müslümanlar hem de Yahudiler için kökleri çok eskilere dayanan dini bir uygulama olduğunun altı çizilecek. Yahudiler'in de sert tepki gösterdiği kararın ayrımcılık olduğu vurgulanacak, Almanya'daki Yahudiler'le birlikte çalışmalar yapılacak.

ANAYASA MAHKEMESİ SEÇENEĞİ:
Mahkeme sünnet olan bir çocuğun daha sonra kanama geçirmesi sebebiyle bir doktor hakkında dava açmış ve sünneti "yaralama" suçu kapsamına almıştı. Açılacak ikinci bir davanın Anayasa Mahkemesi'ne taşınması için çaba harcanacak. Sonra da sünnet lehine karar çıkması sağlanacak.

ULUSLARARASI BOYUT:
Almanya'nın uluslararası itibarını zedeleyen bu karar sonrasında, birçok ülkedeki örgütlerin de kapısı çalınacak. Din özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilen uygulamaya konan yasak, İslam Konferansı Teşkilatı gibi uluslararası kuruluşların gündemine getirilecek. Söz konusu kuruluşlardan, Alman muhatapların uyarılması istenecek.

DÜNYA TEPKiLi
Almanya'da alınan bu saçma karar nedeniyle, birçok ülkenin Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye destek açıklamalar yaptı. Fransa, İtalya, Hollanda, Belçika ve İtalya'nın dışişleri bakanlıkları kararın kabul edilemez olduğu yönünde bildiri yayınladı. Birleşmiş Milletler de, dini gerekçelerle yapılan sünneti yasaklamanın, 2012 yılında alınmış en büyük skandal karar olduğunu niteledi.


YAHYA BOSTAN