Tokat gibi cevap

Adeta darbe çığırtkanlığı yapan yazar ve kuruluşlara TSK'dan sert tepki geldi: Ordumuz parlamenter demokratik sisteme sıkı sıkıya bağlıdır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2012 Güncelleme 04 Mayıs 2012, 02:20
Tokat gibi cevap

İÇİNDEKİLER

Son dönemde bazı gazete yazarları ve meslek odaları temsilcilerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) hedef alan açıklamalarına TSK'dan sert yanıt geldi. TSK'nın, internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada özetle şunlar belirtildi:

MAKSATLILAR
Son zamanlarda, vazifesini, tamamen görevine odaklı, devletine ve yüce milletine hizmet aşkı ile en iyi şekilde yapma gayreti içinde olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan, maksatlı olduğu değerlendirilen, haber, iddia ve yorumlara sıkça rastlanmaktadır.

Tahrik amaçlı olan ve yapıcı eleştiri sınırlarını aşan bu tür iddia ve yorumlar, TSK'nın fedakar ve kahraman mensuplarının moral motivasyonunu ve görevini en iyi biçimde yapma azim ve gayretini zaafa uğratmayı hedeflemektedir.

Bazı yazar, konuşmacı ve meslek kuruluşu temsilcilerinin; basın ve ifade özgürlüğünü istismar ederek, başta Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tarihe mal olmuş asker kişilerin de şerefle taşıdıkları askeri unvanlarını bile seviyesizce alay konusu yapmaları, TSK'yı ve onun değerli mensuplarını tahrik etmeye çalışmaları, talihsizliktir.

TSK'nın kahraman ve fedakâr mensupları; en kıdemsiz erinden en yüksek rütbeli general/amiraline kadar, hiçbir tahriğe kapılmadan, çelikleşmiş bir birlik ve bütünlük içinde, Anayasamız'ın temel niteliklerine ve parlamenter demokratik sisteme sıkı sıkıya bağlı olarak, ülkemize ve yüce milletimize hizmet etmeye devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

KOCASAKAL'IN İFADELERİ
TSK'nın açıklamasına sebep olduğu ileri sürülen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın, "Biz zannettik ki, Cumhuriyet barolarda korunur. Biz zannettik ki, günde 5 vakit laiklikten söz ederek laiklik korunur. Biz zannettik ki, ordumuz var. O güçlü ordu bizi korur. Artık TSK vesaire yerine Türk silahsız kuvvetleri var. Siz Türk silahsız kuvvetlerisiniz. Bu yüzden durmadan çalışacağız" sözlerine dikkat çekiliyor.

BEKİR COŞKUN NE YAZMIŞTI?
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun'un 29 Nisan tarihli 'Paşa' başlıklı yazısındaki ifadeleri de, TSK'nın yaptığı açıklamanın hedefi olarak gösterildi. Coşkun, o yazısında Paşa isimli bir köpek ile kurdu konuşturmuştu: Kurt sordu: "Şu omuzunda parlayan ne?" "Tasmam..." "Ne işe yarar?.." "Sahibim beni yönettiğine göre bu lazım... Nereye çekerse oraya..." "Ya onun istediğini yapmak istemezsem?.." "Karşılığında yapacaksın... Onca şey veriyor yani..."