Borç vekili

Yavru vatan, 'tokatçı' vekille sarsıldı! TDP'li vekil Emiroğulları, siyasetçiler de dahil olmak üzere çevreye tam 3.5 milyon TL borçlandı. Parti ise 'kötü imaj korkusundan' skandalı sakladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2012 Güncelleme 29 Nisan 2012, 00:51
Borç vekili

İÇİNDEKİLER

KKTC'de bir milletvekili hizmeti "cebine" yaptı! Toplumcu Demokrasi Partisi'nin (TDP) Gazimağusa milletvekili Mustafa Emiroğulları'nın, birçok esnafa ve parti üyelerine toplam 3.5 milyon TL borçlandığı ve bu borcu ödemediği iddia edildi.

8 AYRI DAVA...
Siyasi kriz yaratan skandalı TAKVİM ortaya çıkarttı. Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, Emiroğulları, herkesten yüklü miktarlarda borç aldı. TDP Milletvekili Emiroğulları'nın partinin Genel Başkanı Mehmet Çakıcı'ya 120 bin TL, TDP İskele örgüt başkanı Erkut Yılmabaşar'a 180 bin TL olmak üzere 3.5 milyon liralık borcu olduğu öğrenildi. Emiroğlunun ayrıca karşılıksız çek yazdığı ve bu çeklerin de poliste olduğu öğrenildi. Parti üyeleri, borcu teşhir etmekten sakınırken, alacaklı esnaf borcunu ödemeyen milletvekili hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak Mustafa Emiroğulları'nın milletvekili olduğu için "dokunulmazlık" koruması altında olduğu gerekçesiyle KKTC'deki polisin ve savcılığın kolunun bağlandığı ifade edildi. Emiroğulları'nın eski ortağı Mustafa Sümer'e de borcu olduğu ve aleyhinde 8 dava açıldığı öne sürüldü.

OLAYI 1 YIL SAKLADILAR
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Çakıcı'nın, Emiroğulları'na, "Bana olan borçlarından vazgeçtim, partililere ve esnafa olan borcunu öde artık" uyarısında bulunduğu öğrenildi. Emiroğulları'nın borçlarının duyulmaması için parti üyelerinin yoğun çaba harcadığı ve olayın yaklaşık 1 yıldır saklandığı kaydedildi.

* Evli 2 çocuk babası olan Mustafa Emiroğulları, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi ve Biyolojik Bilimler Bölümü'nden mezun oldu. 19 Nisan 2009 tarihinde, Toplumcu Demokrasi Partisi'nden Gazimağusa milletvekili seçildi.

* Partide etkin görev alan Mustafa Emiroğulları, "dokunulmazlık" koruması altında olduğu için hakkında yasal işlem yapılamıyor.


EMRE DiNER