Dershaneler kolej oluyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, Seul yolunda önemli açıklamalar yaptı: Kursların aile bütçesine verdiği zararı mutlaka kaldıracağız. Üniversiteye giriş de sınavsız olacak.'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2012 Güncelleme 25 Mart 2012, 01:03
Dershaneler kolej oluyor

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Nükleer Güvenlik Kongresi'ne katılmak için geldiği Güney Kore'nin başkenti Seul'de nefes almadan çalışacak. Uçakta gazetelerin genel yayın yönetmenlerine açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, özellikle öğrenci velilerini mutlu edecek müjdeler verdi. Başbakan Erdoğan, "Üniversiteye giriş sınavlarını da üniversite hazırlık kurslarını da ortadan kaldırıyoruz. Bu dershaneler ya liseye dönecek ya kapanacak. Bazı büyük dershanelerle konuştum" dedi.
İşte Erdoğan'ın diğer açıklamaları:

Teknik eğitim Avrupa'da yüzde 70. Bizde tam tersi. Bunu düzeltmeliyiz. Sonra ailelerin meslek, ticaret, Anadolu veya İmam Hatip arasında tercih noktasında serbest bırakıyoruz.

28 Şubat türü olaylar için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması niyetimiz var.

Suriye'den bir göç dalgası endişemiz var. Önceki gün Kilis'e çok yakın Azrar'da Suriye Ordusu çok ciddi bir bombalama yaptı. Obama ile bu konuları görüşeceğiz.

Esad ve PKK ilişkilerindeki canlanma da ortada. Geçmişte teröristleri bize teslim eden Esad, bugün PKK'ya sahip çıkıyor.

Esad zamana oynuyor. Götürebileceği yere kadar götürmek istiyor. Rusya, Çin ve İran desteğiyle ayakta kalıyor. Bu destek çekilirse, çok şey değişir.

OBAMA VE MEDVEDEV
Başbakan Erdoğan Seul'de, ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Medvedev başta olmak üzere 11 lider ile bir araya gelecek. Başbakan Erdoğan'ın ilk görüşmesi bugün ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama ile olacak. Türkiye saatiyle 08.00'de başlaması beklenen görüşmeye, Erdoğan'ın programında 1.5 saat ayrıldı. Ancak yoğun gündem nedeniyle görüşmenin uzama ihtimalinin bir hayli yüksek olduğu belirtiliyor. Görüşme talebi, yaklaşık 15 gün önce Beyaz Saray'dan geldiğine dikkat çekiliyor.

* Başbakan Erdoğan, "Suriye ile temasımız yok denecek kadar az. Her an ilişkileri daha da kesme yönünde adım atabiliriz. Dışişleri bunun çalışmalarını yapıyor" dedi.

* Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak da, Başbakan Erdoğan'la birlikte Seul'e gitti.