Vekillerden 8 Mart mesajı

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Seyit Eyyüpoğlu ve Dr. Abdülkerim Gök 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile kutlama mesajı yayınladılar.

Giriş Tarihi 08 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 08 Mart 2012, 13:45
Vekillerden 8 Mart mesajı

İÇİNDEKİLER

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu'nun kutlama mesajı:

Şanlıurfa tarihinin 3. Kadın Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, 'Tüm Dünya ve Şanlıurfa'lı kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Günü Kutlu olsun' dedi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, mesajında kadınların hayatımızdaki yeri ve önemine değindi. Milli ve Manevi değerlerin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıların kadınlar olduğunu belirten Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu yıl içinde bir gün kutlanan, kadınlar için önemli bir yere sahip olan bu günün sadece bir güne sığdırılmaması gerektiğini savundu. Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, mesajında AK Parti hükümetinin kadınlara verdiği değeri de anlattı. Milletvekili Karahan Uslu 'AK Parti hükümeti döneminde kadınların yaşam standartlarını arttırmak, iş hayatında önüne koyan engelleri ortadan kaldırmak, ailenin sürekliliğini sağlamak, siyasette kadınları daha görünür kılmak vb amaçlarla getirilen düzenleme ve yapılan değişikliklerle cinsiyete dayalı ayrımcılığı önlemeye yönelik adımlar atıldı.' dedi. Kadınların siyaset alanında hükümetleri döneminde daha aktifleştiğine dikkat çekerek 'Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı 1934'ten bu yana mecliste en yüksek kadın katılımı gerçekleşti. 2007 seçimlerinde 30'u AK Parti'den olmak üzere, toplam 50 kadın Milletvekili TBMM'de görev aldı. Bu sayı ile parlamentoda kadın milletvekili oranı, ilk kez yüzde 9,1'e ulaştı. 2009 yerel seçimlerinde 1659 kadın aday listelere girdi. Ülke genelinde 115 Kadın İl Genel Meclisi, 26 Kadın Belediye Başkanı, 1471 Kadın Belediye Meclis Üyesi Yerel Yönetime seçilmiştir. AK Parti'den 667 Belediye Meclis, 56 il genel meclisi olmak üzere toplam 723 kadın meclis üyesi yerel karar alma mekanizmalarında yer aldı. Son olarak 12 Haziran Genel Seçimlerinde 46'sı AK Parti'den olmak üzere TBMM'ye 79 Kadın Milletvekili girdi.' dedi.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar'ın kutlama mesajı:

Mesajında kadının önemine Peygamber Efendimizin sözleri ile değinen Şanlıurfa Milletvekili Gülpınar 'İki cihanın güneşi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) "Cennet anaların ayakları altındadır" diye buyurarak, kadınları yücelten o sözleri ile cennete girmeyi annelerin rızalarıyla eş tutmuştur.' Dedi. Ak Parti hükümetinin kadına verdiği önemi 'Ülkemizde de erkek bakış açılı siyasi görüş Ak Parti iktidarı döneminde değiştirilerek, kadınların siyasette daha fazla yer almaları sağlanmıştır' sözleriyle hatırlatan Kasım Gülpınar mesajında şu sözlere yer verdi. 'Bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, yaşamımızda doğumdan ölüme her an varlıklarıyla onurlandıran, hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen, büyüten, eğiten, yetiştiren, analarımız, bacılarımız, hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden, fedakar tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü en içten duygularımla kutlar, günümüz dünyasında hak ettikleri gibi bir yaşam sürmelerini dilerim."dedi.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök'ün kutlama mesajı:


Peygamberimizin "Cennet annelerin ayakları altındadır" sözünün muhatabı olan, doğumdan ölüme yaşamımızın her anında desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr, saygıdeğer kadınlarımızın ve tüm dünya kadınlarının yüzyıldır yürüttüğü insanca yaşama isteklerinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun kutlama mesajı:

Ak Parti Milletvekili Eyyüpoğlu mesajında Kurtuluş savaşından örnekler verdi. Milletvekili Eyyüpoğlu, Türk kadının Kurtuluş Savaşı'nda ölüm kalım savaşının destanını yazdığını belirtti. Türk Kadının, sosyal ve ekonomik hayatın her alanında üstlendiği önemli rollerle toplumun gelişmesinde ve ilerlemesinde üstün ve saygı değerin yerini bulduğuna dikkat çeken Eyyüpoğlu, Türkiye'de kadınların yapacağı tek şeyin demokrasi kültürünü özümseyip, kendi kişisel haklarına sahip olması, eğitime önem vermesi gerektiğine işaret etti. Türk Kadınının Kurtuluş Savaş'ında kimi zaman mermi taşıyarak, kimi zamanda askere potin dikerek, çorap örerek bu ölüm kalım savaşının destanını yazdığını ifade etti. Mesajında Türk kadınına minnettarlığını dile Eyyüpoğlu 'Başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nü kutluyorum."'