Şam'a nota

Arap Birliği'nin Suriye'nin üyeliğini dondurması Esad'ı köşeye sıkıştırdı. Baas Partisi üyesi gruplar, diplomatik temsilciliklerimize saldırdı. Ankara Şam'a nota verdi...

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Şam'a nota
Arap Birliği'nin Suriye'nin üyeliğini askıya alma kararı, Esad yanlılarını çileden çıkardı. Baas partili yaklaşık bin kişi önceki gece bazı Arap ülkeleri ile Türkiye'nin diplomatik temsilciliklerine saldırı düzenledi. Bayrağımızı yaktı.

60 SİVİL ÖZEL UÇAKLA GELDİ
Eşzamanlı olarak Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği, Halep Başkonsolosluğu ve Lazkiye Fahri Konsolosluğu'na yönelik saldırılar üzerine, Ankara düğmeye bastı. Suriye'deki bütün diplomat ve personelin aileleri Türkiye'ye getirildi. 60 kişiyi taşıyan uçak dün akşam Ankara'ya geldi.

Suriye Maslahatgüzarı Mounzer Mounzer de dün Dışişleri'ne çağrıldı, "Yabancı misyonların korunması onur meselesidir" uyarısı yapıldı. Türkiye, meydana gelen saldırıların tazmin hakkını da saklı tuttuğunu açıkladı.

Şam'a nota-1 SEYAHAT UYARISI: Bakanlıktan yapılan bir başka açıklamada da, "Türk vatandaşlarına, 'Mucbir sebepler dışında Suriye'ye seyahat etmeyin' denildi. Açıklamada; Humus, İdlip ve Halep başta olmak üzere olayların yoğunluk kazandığı bölgelere gidilmemesi istendi.

Şam'a nota-2 ÇEKİL ÇAĞRISI: Türkiye, Arap Birliği'nin yaptırım kararına destek açıklamasında da "Suriye yönetimi, halkına karşı uyguladığı şiddete derhal son vererek, dönüşüm sürecinin önünü açmalıdır" dedi.

BAYRAĞI YAKTILAR
Esad yanlısı bazı gruplar, Şam'da Türkiye ile birlikte Arap Birliği üyesi ülkelerin temsilciliklerine girmeye çalıştı. Konsolosluğumuza giremeyen göstericiler, Türk bayrağını böyle yaktı.

Şam'a nota-3

Şam'a nota-4

Şam'a nota-5


Günün Manşetleri

Tüm Manşetler