Sarkozy ve Cameron'a fark attı

Giriş Tarihi 16 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 16 Eylül 2011, 20:49
Sarkozy ve Cameron’a fark attı

İÇİNDEKİLER

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron'a Bingazi'de meydan şoku yaşadı. Libyalılar, iki lidere "ancak doldururlar" diye Tahrir Meydanı'nda Ramazan'da kadınların teravih kıldığı küçük bölmeyi ayırdı.

LİBYALILAR SARKOZY VE CAMERON'A İTİBAR ETMEDİ
Ancak saat geldiğinde meydanda 150-200 kişi ancak vardı. İnsanların toplanmaması üzerine anons yapılarak Sarkozy ve Cameron'un gelmesine 20 dakikadan az bir süre olduğu belirtildi. Anonsta, halktan tanıdıklarına ve yakınlarına telefon ederek meydana çağırmaları da istendi.

Edilen telefonlar üzerine meydanın bir kısmının daha dolmasıyla Sarkozy ve Cameron, Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ile birlikte meydana geldi.

GELENLERİN SAYISI BİNİ BULMADI
Planlanandan 1 saat sonra meydana bine yakın insan gelince Sarkozy'nin bütün gezisini canlı yayınlayan Fransız haber kanalı BFM sunucusu Thierry Arnaud "Nereden çıktı bu insanlar" deyip dalga geçti. Manzara karşısında şaşkına dönen iki lider ise 15 dakika süren konuşmaların ardından meydandan ayrıldılar.

ERDOĞAN KONUŞTUĞU MEYDAN HINCA HINÇ DOLDU
Libya'nın Başkenti Trablusta tarihi bir gün yaşandı. Günlerdir Başbakan Erdoğan'ı bekleyen Libyalılar ilk karşılamayı havaalanında yaptı. Gözler daha sonra Başbakan'ın Şehitler Meydanı'nda yapacağı konuşmaya çevrildi.

ERDOĞAN'IN MEYDANA GELMESİYLE COŞKU DORUĞA ÇIKTI
Libyalılar meydanı saatler öncesinden hınca hınç doldurdu. Başbakan, Cuma namazı için meydana geldiğinde coşku zirveye çıktı. Ellerinde Türk Bayrakları ve yeni Libya bayrakları bulunan Libyalılar, Erdoğan'la selamlaşmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

Başbakan için koruma önlemleri de üst düzeydeydi. Namazın sona ermesinin ardından heyecan biraz daha arttı. Başbakan Erdoğan'ın konuşmaya başlamasıyla birlikte meydanda tarihi dakikalar yaşandı.

Erdoğan'ın Libyalılara birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşması sık sık sloganlarla kesildi.

Başbakan Erdoğan, kendisini dinleyen Libyalılara veda ettikten sonra meydandan ayrıldı.

ZİYARETLERİ ERDOĞAN'IN GÖLGESİNDE KALDI
Libyalılar'ın bu karşılaması ve coşkusu sonrası Erdoğan'dan önce apar topar Libya'ya giden Fransa Cumhurbaşkanı ve İngiltere Başbakan'ının ziyaretleri fazlasıyla sönük kaldı.