En çok izlenen Gül, en çok twitleyen Gökçek

Liderlerin sosyal medya kullanım oranları gün geçtikçe artıyor. En çok kullanılan twitterda zirvede Cumhurbaşkanı Gül ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek var. Gül en çok izlenen liderken, en çok twitleyen lider Gökçek.

Giriş Tarihi 30 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2017, 13:54
En çok izlenen Gül, en çok twitleyen Gökçek

İÇİNDEKİLER

Sağlık Düşüncesi ve Tıp Kültürü Dergisi'nin 18. sayısı için bir makale kaleme alan İlker Köse, liderlerin sosyal medya kullanımlarını listeledi. Köse, "Partilerin internet siteleri ile programlarında sağlık ve bilişim" başlığını taşıyan yazısında, hem siyasi partilerin hem de liderlerin interneti ve sosyal medyayı kullanım oranlarını ortaya koydu.

Köse, yazısında, Sayıştay Başkanlığı'nın "e-Devlete Geçişte Kamu Kurumlarının İnternet Siteleri" adlı çalışmasından yola çıktı.

Hangi parti interneti daha iyi kullanıyor?

Yazısında, "CHP'nin internet portalı, partiler arasında yeni yaklaşımları yansıtan ve renkli bir görünüme sahip" ifadesini kullanan Köse, chp.org.tr adresinde sosyal ağlar üzerinden iletişime de önem verildiğini ve ana sayfada "Kılıçdaroğlu'nu İzleyin" başlığı ile twitter ve facebook adreslerinin yer aldığını kaydediyor.

Gökçek twitter kotasını doldurdu

28 Mart 2011 tarihi itibari ile twitter kullanımlarını inceleyen Köse, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün twitterı en etkili kullanan lider olduğunu belirtti. Gül'ü 228 bin 782 kişi izliyor. Gül, en fazla izlenen lider iken en fazla twit yani mesaj bırakan lider ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. Gökçek'in yoğun kar yağışı sırasında belediyenin çalışmalarını sabah 5'e kadar twitter üzerinden naklen bildirdiği ve çok fazla mesaj yazması nedeniyle twitterın bir mesaj kotası olduğunun ortaya çıkması da ilginç ayrıntılar.

Obama'yı 7 milyon kişi izliyor

Mesaj yazma konusunda diğer etkin siyasetçiler ise BDP'den Hasip Kaplan ve eski Sağlık Bakanı Müsteşarı ve AK Parti'den Adana Milletvekili Necdet Ünüvar. Onları, AK Parti'den Lokman Ayva ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin izliyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün yaklaşık 230 bin izleyeni varken ABD Başkanı Barak Obama'yı ise 7 milyondan fazla izleyeni var.