'Sen 20 yılda neden yapmadın?'

Seçim sonrası parti içi muhaliflerin eleştirilerine Gürsel Tekin yanıt verdi: ''20 yıldır ne yaptınız ki 6 ayda ne bekliyorsunuz''

Giriş Tarihi 17 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2011, 15:47
’Sen 20 yılda neden yapmadın?’

İÇİNDEKİLER

CHP'li muhaliflerin hedefindeki isim Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, örgüte sahip çıkarak, "Örgütün ne günahı var? Olağanüstü çalıştılar" dedi.

Vatan gazetesinin haberine göre, Baykal'ın ve diğer muhaliflerin televizyon ve gazete üzerinden konuşmasını da eleştiren Tekin, "Partimizin kurullarında söylenseydi daha şık olurdu" diye konuştu. "Kurultay ihtimali görmediğini" söyleyen Tekin, Genel Merkez'deki değişiklikle ilgili yetkilinin Kılıçdaroğlu olduğunu vurguladı.

''Benim kellemi ancak ve ancak Sayın Kılıçdaroğlu, kurultay delegeleri ister. Gerisi de vızırtıdır.'' diyen Gürsel Tekin, ''Eleştirenleri çok garipsiyorum. Hele CHP'li olanları. Siz parti yöneticileri olarak seçmeninize veya partilinize bir iddia koymazsanız olur mu? Sayın Başbakan da 2009'da yüzde 50'nin üzerinde dedi, yüzde 38 aldı. Biz maça çıkarken 'Yenileceğiz' mi diyecektik? Ne bekliyorlardı o eleştirenler. "Hayır efendim biz muhalefet olacağız, iktidar istemiyoruz' mu dememizi bekliyorlardı. Bunu ben ne bugün söylerim ne de yarın.'' diye konuştu.

''Mazaretlere sığınmak istemiyoruz.'' diyen Tekin son olarak şunları söyledi: ''Yine de kamu olanakları sınırsız kullanıldı. Valilikler, kaymakamlıklar, olağanüstü medya baskısı oldu. Bütün bunlar seçim döneminde olmaması gereken şeylerdi. Sonra Sayın Başbakan'ın söylediği çirkin laflar, affedilebilir laflar değildir. Söylenebilecek laflar değildir. Siyaseten insanlar birbirini eleştirebilir ama insanların ırklarıyla, soyuyla sopuyla siyaset yapmak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına asla yakışmaz.''