SP'den ayrılanlar 25 Ekim'de parti kuruyor

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partiden istifaların beklediklerinden daha fazla olduğunu belirterek, genel seçime yetişecek bir parti hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 09 Ekim 2010, 19:13
SP’den ayrılanlar 25 Ekim’de parti kuruyor

İÇİNDEKİLER

Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) devam eden Malatya Günleri etkinliğine katılan Kurtulmuş, parti kurma çalışmalarına ilişkin soruları cevapladı.Partileşme çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Kurtulmuş, "Mevcut partideki arkadaşlarımızın istifaları bizim de beklediğimizin çok üstünde cereyan ediyor" dedi.

Kurulacak partide görev alacak isimleri belirlemeye çalıştıklarını anlatan Kurtulmuş, "Çok hızlı bir şekilde bir taraftan Anadolu'ya açılmak bir taraftan bizimle birlikte yürüyecek arkadaşlarımızı tespit etmek için çalışıyoruz. Şu anda 30'a yakın isim teklifi var. Sürekli internet üzerinden teklifler geliyor, değerlendiriyoruz. Yoğunlaştığımız bir isim yok. Seçime yetişecek bir parti hazırlığı içindeyiz" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, şu ana kadar Saadet Partisi'nden "53 il başkanının ve 65 belediye başkanının istifa ettiğini, alt kadrolardan da çok ciddi şekilde istifalar geldiğini" belirterek, "Türkiye'de ehli insaf, ehli namus, adalet duygusu yüksek herkesle bu yola devam edeceğiz" dedi.

Partinizin çizgisi ne olacak? sorusuna da Kurtulmuş, "Bu memlekette gerçekten yerli olan, anti-emperyalist olan, özgürlükten, adaletten, refahtan yana olan ve maneviyatçı olan herkese kapımız açık" karşılığını verdi.AKM'deki stantları gezen Numan Kurtulmuş, ikram edilen Malatya'ya özgü ürünlerden yedi. Şerbet Çeşmesi'nden şerbet içen Kurtulmuş, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.


SAADDET Partisi (SP) Yozgat İl Teşkilatı, Yozgat Hanım ve Gençlik Kolları başkan ve üyeleri ile 10 ilçe teşkilatı başkan ve üyeleri toplu olarak partilerinden istifa etti. Sorgun Sarıkaya ve Akdağmadeni İlçe teşkilatlarında sadece ilçe başkanları görevlerinde kaldı. Daha önce istifa eden SP eski Genel Sekreteri Kazım Arslan, "İnşallah verdiğimiz bu karar bizler ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. 25 Ekim'de partimizin kuruluş dilekçesi verilmiş olacak ve kurulacak. Hızla teşkilatlarımızı tamamlayarak seçimlere hazır hale geleceğiz" dedi.

İstifa kararını açıklayan Yozgat İl Başkanı Şahin Kılıçaslan, 11 Temmuz'da yapılan büyük kongreden bu yana SP etrafındaki siyasi gelişmeleri tüm kamuoyunun takip ettiğini söyledi. Kılıçaslan, "Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş, yapıcı ve yol gösterici siyasetin en güzel örneğini gösterirken partimiz içerisinde oluşturulan kavga ortamını tasvip etmemiz mümkün değildir" dedi.

Kılıçarslan, SP'den istifa eden Genel Başkan Numan Kurtulmuş başkanlığında elde edilen başarının seçimler öncesi ve tam da referandum sürecinin ortasında darbe aldığını anlatırken şöyle devam etti: "Yapılan bu planlı çalışmaların bir takım derin güçler tarafından provoke edildiği herkesin malumudur. Referandum sürecinde açıkça evet yönünde oy kullanacağını beyan eden bir lider her türlü tahrik, tehdit ve tacize varan eylemlere maruz kalmış ve referandum sürecinde etkin kampanya yapması engellenmiştir.

Bu gelişmeler sonucunda istifa etmek zorunda bırakılmıştır. Yaşamak zorunda bırakıldığımız kavga ve gürültü ortamında, milletimizin arzu ve beklentileri doğrultusunda daha fazla siyaset yapabilme imkanı kalmadığından SP'den istifa ediyoruz." Yozgat İl Teşkilatıyla birlikte Yozgat Hanım ve Gençlik Kolları başkan ve üyelerinin de partiden istifa ettiğini belirten Kılıçarslan, merkez ilçe, Yerköy, Şefaatli, Boğazlıyan, Yenifakılı, Aydıncık, Çekerek, Çandır, Çayıralan Kadışşehri ilçe başkanları ve teşkilatları ile Sorgun Sarıkaya ve Akdağmadeni teşkilat yöneticileri ve üyelerinin SP'den istifa ettiğini söyledi.

YENİ PARTİ 25 EKİMDE

Daha sonra konuşan Saadet Partisi eski Genel Sekreteri Kazım Arslan ise kurulacak yeni partinin Kasım ayında hızla teşkilatlanmasını tamamlayacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: "1994 yılında Refah Partisi'nde siyasete başladım ve bugüne kadar siyasi çizgimizde kırılma olmadan bugüne kadar geldik. Genel başkanımız Numan Kurtulmuş ile birlikte karar verip istifamızı verdik ve istifa bizim için de zor. Yıllardır sürdürdüğümüz idealler var.

Ama tesellimiz, dün ne söylediysek bugünde aynısını söylüyoruz. Dün, 'Yeniden büyük Türkiye', 'Yaşanabilir bir Türkiye', 'Herkes için adalet, herkes için özgürlük' diyorduk. Bunu bugün de söylüyoruz. Yine bu ilkeler doğrultusunda başka bir çatı altında siyaset yapmaya devam edeceğiz. İnşallah verdiğimiz bu karar bizler ve ülkemiz için hayırlı olur. 25 Ekim'de partimizin kuruluş dilekçesi verilmiş olacak ve kurulacak. Teşkilatlarımızı tamamlayarak seçimlere hazır hale geleceğiz. Teşkilatlanmada sıkıntı çekmeyeceğiz. SP'den istifa eden arkadaşlarımız Numan Kurtulmuş beyin yanında yer alacağından dolayı teşkilatlanmada bir sıkıntı yaşanmayacak" dedi.