MHP'de toplu istifa!

"Referandumda evet diyeceğim, gerekirse istifa ederim" demişti, 5 kişiyle birlikte istifa ettiğini açıkladı.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 16 Eylül 2010, 12:41
MHP’de toplu istifa!

İÇİNDEKİLER

Anayasa değişikliği referandumunda "Evet" oyu kullanan Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Alemdar Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Mesut Kılıç ile 5 belediye meclis üyesi partilerinden istifa etti.

Daha önce12 EylülPazar günü yapılan referandumda "Evet" oyu kullanacağını, partisinden herhangi bir rahatsızlık geldiği takdirde partiden istifa edeceğini açıklayan Alemdar Belediye Başkanı Mesut Kılıç ile birlikte MHP'li Belediye Meclis Üyeleri; Emin Gül, Hasan Koca, Kemal Mert, Mehmet Ali Ceran ve Ahmet Eren Afşin Noterliğine giderek partilerinden istifa dilekçelerini verdiler.

İstifa gerekçesini açıklayan Alemdar Belediye Başkanı Mesut Kılıç, "Biz 12 Eylül Pazar günü yapılan referandum öncesi kasaba halkımın desteğini de alarak 'Evet' oyu kullanacağımızı açıklamıştık. Bu açıklamayı yaptıktan sonra Kahramanmaraş'ta yayın yapan Aksu TV'ye konuk olan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, bizim hakkımızda disiplin kuruluna verildiğimizi açıklamıştı. Bizde 12 Eylül öncesi yapmış olduğumuz açıklamada partimizden herhangi bir rahatsızlık geldiği takdirde istifa edeceğimizi belirtmiştik. Biz de istenmediğimiz bir partide durmamızın hiçbir anlamı olmadığını düşündük ve istifa ettik. Biz bu istifayı verirken, kasabamızın, çocuklarımızın geleceğini düşündük. 12 Eylül'de yüzde 80 üzerinde 'Evet' oyu veren halkıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.