7.300 kişi partiden istifa etti

Referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıklayan 7.300 kişi parti ile yolları ayırdı.

Giriş Tarihi 02 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 02 Eylül 2010, 14:07
7.300 kişi partiden istifa etti

İÇİNDEKİLER

"Cuntasız, Ergenekonsuz, hukukun üstün olacağı bir Türkiye" adına referandum sürecinde 'evet' diyeceklerini açıklayan Demokratik Sol Parti Muş İl Başkanı Mehmet Ek, 7 bin 300 üye ile partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

DSP Muş Merkez, İlçeler ve Belde teşkilatlarından oluşan 7 bin 300 kişilik üye grubu partilerinden topluca istifa ettiler.

Mehmet Ek şöyle konuştu: "DSP'nin bugünkü kadrosu 21. yüzyıl dünya sürecinin gerisinde, kısır, verimsiz, çağdaş çoğulcu demokrasi yapıdan uzak, statükocu anlayışa hizmet etmektedir. Genel merkez yönetim kurulu eylem ve söyleminin aksine, akşamdan kalma ezberci, kendi tabanına ters düşen, dönüp geriye bakmayacak kadar bön hale gelmiştir. Çağdaş demokrasi ve evrensel hukuka hayır diyenler,12 Eylülanlayışına hizmet edenlerdir. 11 Eylül'de her türlü terör ve anarşist eylemlerine son verecek güce ve kudrete sahip olan anlayış, 12 Eylül askeri darbeyi bilerek tasarlayarak bu millete yaşatmıştır. Cumhuriyet ve ulusal değerleri kendi siyasi ikballeri adına kullananlar, bu ülkede barışın ve kardeşliğin sağlanmasını istemeyenlerdir. DSP İl, İlçe, Belde teşkilatlarımızla, Belediye Başkan ve Encümenlerimizle, partimizden aday olmuş seçilmiş veya seçilmemiş bütün arkadaşlarımızla beraber, 7 bin 300 kayıtlı üyelerimizle birlikte topluca aydınlık yarınlar adına, cuntasız, Ergenekonsuz, hukukun üstün olacağı birTürkiyeadına referandum sürecinde evet diyerek katkılarımızı sunacağız. Bu onurlu yürüyüşe destek vermek adına, topluca DSP'den istifa ediyor, Türkiye kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz."