TSK'dan beklenen açıklama

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
TSK'dan beklenen açıklama
Hakkari'deki Han Tepe Üssü'ne 20 Temmuz'da düzenlenen hain saldırıda, 7 askerimiz şehit düşmüştü. Bu olaydan sonra gündem "Heronlar (İnsansız Hava Araçları) saldırıyı düzenleyen teröristleri önceden gördü ancak komutanlar gerekli önlemi almadı" iddiaları ile çalkalanmıştı. Başta AK Parti Hükümeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere birçok kesimden "Bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan hemen bir açıklama yapılmalı" mesajları geldi.

İşte Genelkurmay Başkanlığı, yürekleri yakan o hain saldırıdan tam 30 gün sonra beklenen açıklamayı yaptı. Söz konusu açıklamada, "İddialarla ilgili olarak saldırıdan hemen sonra adli ve idari işlemler zamanında başlatılmıştır. Basın yayın organlarında yer alan iddialar tamamen gerçek dışıdır. Medyaya yansıyan görüntüler, çatışmanın başlamasından sonraki sürece aittir. Çatışma süresince de bölgeyle ilişkisi olan komutanlıklar alınması gereken tedbirleri almış veya almaya çalışmışlardır" denildi.

Bu arada açıklamada hava şartları ve PKK'lıların uçaksavarları nedeniyle helikopterlerin bölgeye "geç ulaştığı" kaydedildi.