Çağla seferberliği

Türkiye, Çağla Büyükakçay’ın önceki gün elde ettiği şampiyonlukla gururlandı. 26 yaşındaki raket, kendi imkanlarıyla TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ı zirvede tamamladı... Şahan Gökbakar'dan Arda Turan'a kadar bütün ünlüler, genç tenisçiye övgüler yağdırdı. Herkes büyük şirketlere 'Çağla'ya sponsor olmalısınız' mesajları yağdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2016 Güncelleme 26 Nisan 2016, 01:47
Çağla seferberliği

İÇİNDEKİLER

Önceki gün Türkiye, Milli tenisçi Çağla Büyükakçay'ın elde ettiği başarıyla güldü. 1989 doğumlu olan genç raket, TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta WTA tekler finalinde Karadağlı Danka Kovinic'i yenerek şampiyon oldu. Çağla Büyükakçay, bu şampiyonluğun ardından "Hayatımın en güzel günü. Hayallerimden biri geçek oldu" dedi. 26 yaşındaki Çağla, dünya sıralamasında da 82'inci sıraya yükselerek 'ilk 100'e giren ilk Türk kadın tenisçi' olarak tarihe geçti. Çağla'nın bu önemli zaferine, sosyete ve magazin dünyası da kayıtsız kalmadı. Hülya Avşar'dan Gülben Ergen'e, Şahan Gökbakar'dan Arda Turan'a kadar birçok ünlü isim, sosyal medyadan genç raketin başarısını kutladı. Genç raket, twitter'dan kendisine tebrik mesajları yazan Hidayet Türkoğlu, Murat Dalkılıç ve Gökhan Töre gibi isimlere de tek tek teşekkür etti.

AVŞAR'A YORUMLAR
Ünlü-ünsüz birçok kişinin ortak görüşü de Çağla Büyükakçay'a büyük bir firmanın sponsor olması gerektiği yönündeydi. Kendi adına tenis turnuvası düzenleyen ve bugüne kadar birçok genç rakete burs veren Hülya Avşar'a; "Çağla'ya sponsor olmalı ya da büyük bir şirketin sponsorluğu için önayak olmalısınız" mesajları yağdı.

BİLGE'YE VAR DA ONA YOK MU?
Herkesin Çağla Büyükakçay için sponsorluk çağrısı yaptığı gün Tarkan'ın eski sevgilisinden şaşırtan bir açıklama geldi. Aynı zamanda avukat olan Bilge Öztürk, Muğla Akyaka'da Mercedes-Benz sponsorluğunda Kite-Surf okulu açacağını söyledi.

Dünya çapındaki bir markanın Bilge Öztürk'ün açacağı okula sponsor olması, "Magazinsel isimlere sponsor olunurken Çağla Büyükakçay gibi gerçekten ihtiyacı olan başarılı gençlere neden destek olunmuyor?" yorumları yaptırdı.



MİLYONLARI EKRANA KİLİTLEDİ
Tenis meraklısı Şahan Gökbakar da Çağla Büyükakçay'ın maçı sırasında milyonlar gibi ekran başındaydı. Şampiyonluğun ardından ekran önünde genç raketle böyle fotoğraf çeken Şahan, bu karenin altındaki yorumuyla Büyükakçay'a övgüler yağdırdı:

"İşte bir Türk kızı neler yapabilir, herkese gösterdin. Kalbinin temizliği ve çalışkanlığın seni daha da yukarılara çıkarsın. Seninle gurur duyuyorum ŞAMPİYON."


BİN KERE HELAL!
Barcelonalı Arda Turan, Çağla'nın şampiyonluk maçını İspanya'daki evinde izledi. Yıldız futbolcu, şampiyonluğu getiren sayı karşısında büyük sevinç yaşadı. Arda Turan, genç raket için de "Artık bizim de tenis şampiyonumuz var. Bin kere helal olsun" dedi.

GÜNÜN ESPRİSİ MALİ'DEN
Mehmet Ali Erbil, tenis sevdalısı Hülya Avşar'ı kızdıracak bir espri yaptı. Mali, Çağla Büyükakçay'ın fotoğrafını paylaşıp altına "Hülya Avşar'dan sonra bize bu gururu yaşattığın için teşekkürler Çağla" notu düştü.

TWİTTER'DAN DESTEK YAĞDI
BUSE TERİM: Kadın isterse her şeyi başarır. Helal olsun sana Çağla.
ÖZGE ULUSOY: Başarılı bir Türk görünce gözlerim yaşarır hep. Hele ki bir Türk kadın görünce. Hepimisi sevindirdin güzel kız, çok yaşa.
MURAT DALKILIÇ: Böyle güzel heyecanlara hepimizin ihtiyacı varken süper oldu. Tebrikler Çağla.
ASLI ŞEN: 26 yaşındaki bu genç sporcunun önce ailesi, antrenörünü ve tüm ekibini tebrik ederim. Demek ki çalışınca, inanınca oluyormuş. Gençler görün; inanın, çalışın.
GÖKHAN TÖRE : Tebrikler Çağla. Tüm Türkiye'yi gururlandırdın. Başarılarının devamını diliyorum.
DİDEM SOYDAN: Çağla için kimse yalvarmadan ona sponsor olmayı akla getirebilecek marka var mı?