Leo'nun DİRİLİŞi

Leonardo DiCaprio, önceki akşam 88.'si düzenlenen Oscar Ödülleri Töreni'nde şeytanın bacağını kırdı! 41 yaşındaki aktör, ilk kez 22 yıl önce aday olduğu altın heykelciğe 5. adaylığında kavuştu. ABD'li aktör, Twitter'da dünya gündemi oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mart 2016 Güncelleme 01 Mart 2016, 02:15
Leo’nun DİRİLİŞi

İÇİNDEKİLER

Sinema dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen 88. Oscar Ödülleri, önceki gece Hollywood'daki Dolby Tiyatrosu'nda sahiplerini buldu. Geceye damgasını vuran isim kuşkusuz Leonardo DiCaprio oldu. Ünlü aktör, 'Diriliş' filmindeki rolüyle 'en iyi erkek oyuncu' ödülüne layık görüldü. İlk kez 22 yıl önce Oscar'a aday olan ve bu tarihten itibaren 3 kez daha altın heykelciğe aday gösterilen DiCaprio'nun bu sene ödül alması dünya gündemine yerleşti.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MESAJI
Leonardo DiCaprio'nun twitter'daki Oscar teşekkürü 275 bin kişi tarafından paylaşılarak rekor kırdı. Adının açıklandığı an salondaki tüm yıldızlardan büyük alkış alan 41 yaşındaki DiCaprio, törendeki teşekkür konuşmasında da çevreci yanını konuşturdu ve şöyle dedi: "İklim değişikliği gerçek, şu anda yaşanıyor. Tüm türlerin karşısındaki en büyük tehdit. Birlikte çalışmalı ve büyük firmalar için değil tüm insanlık, yerliler ve bu değişiklikten en çok etkilenen milyarlarca insan için konuşan liderlere destek vermeliyiz."

'MAD MAX' REKORU
Geceye damga vuran bir diğer kişi ise Chris Rock oldu. Siyahi komedyen, Oscar ödüllerini "Beyaz insanların ödül töreni olarak da bildiğiniz tören başladı" ifadesiyle eleştirdi. 'En iyi film' ödülünün 'Spotlight'a verildiği törenin bir diğer yıldızı ise 'Mad Max: Öfkeli Yollar' filmiydi. 10 dalda Oscar adayı gösterilen film, 6 dalda Oscar ödülü alarak törenin en çok kazananı oldu.



8 milyon dolar: Hintli oyuncu Priyanka Chopra, Zuhair Murad kıyafetiyle oldukça şıktı. Güzel oyuncunun, Lorraine Schwartz imzalı toplam 90 karatlık takılarının değerinin 8 milyon dolar yani yaklaşık 24 milyon lira olduğu açıklandı
.

MİLYON DOLARLIK BEBEKLER

Lady Gaga, gecede adeta yürüyen bir servetti! Ünlü yıldız, Brandon Maxwell kıyafetini Lorraine Schwartz imzalı takılarla tamamladı. Lady Gaga'nın 90 karatlık elmas küpelerin değerinin 8 milyon dolar yani yaklaşık 24 milyon TL olduğu açıklandı. Seksi yıldız, nişanlısı Taylor Kinney'in taktığı pırlanta yüzüğü de objektiflere gösterdi. Lady Gaga, 500 bin dolarlık yani yaklaşık 1 milyon 500 bin liralık bu yüzüğü de takınca gecenin en pahalı ismi oldu!


3.7 milyon dolar: Charlize Theron, Christian Dior kıyafetini Harry Winston marka pırlantalarla tamamladı. Theron'un 80 karatı bulan takılarının toplam değeri 3 milyon 700 bin dolar.



Lady Gaga, gecede adeta yürüyen bir servetti! Ünlü yıldız, Brandon Maxwell kıyafetini Lorraine Schwartz imzalı takılarla tamamladı. Lady Gaga'nın 90 karatlık elmas küpelerin değerinin 8 milyon dolar yani yaklaşık 24 milyon TL olduğu açıklandı. Seksi yıldız, nişanlısı Taylor Kinney'in taktığı pırlanta yüzüğü de objektiflere gösterdi. Lady Gaga, 500 bin dolarlık yani yaklaşık 1 milyon 500 bin liralık bu yüzüğü de takınca gecenin en pahalı ismi oldu!


'En iyi yardımcı erkek oyuncu' seçilen Mark Rylance, 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü alan Brie Larson, Leonardo DiCaprio ve 'en iyi yardımcı kadın oyuncu' ödülünü alan Alicia Vikander.

TÜRK DAMGASI

Dünyaca ünlü yıldız Whoopi Goldberg'in takıları gecede ilgi odağıydı. Goldberg, tören öncesi yapılan canlı yayında takıları için şöyle dedi: "Hepsi İstanbul'dan benim için özel olarak geldi. Bu takıları tasarlayan Sevan Bıçakçı isminde çok özel bir beyefendi." Ünlü aktris, kırmızı halıda takılarını da böyle gösterdi. Mücevher işine 1982'de 12 yaşındayken kuyumcuların ve imalathanelerin bulunduğu Çuhacıhan'da çırak olarak başlayan Sevan Bıçakçı'nın takılarını daha önce de Brooke Shields ve Gywenth Paltrow takmıştı.



Goldberg'in taktığı Sevan Bıçakçı imzalı takılar, yabancı basının da büyük ilgisini çekti.


OSCAR'I KAZANANLAR
En iyi film: Spotlight
En İyi Yönetmen: Alejandro Gonzalez Inarritu - Diriliş
En İyi Görsel Efekt: Ex Machina
En İyi Animasyon Filmi: Ters Yüz
En İyi Görüntü: Diriliş
En İyi Belgesel: Amy
En İyi Kostüm Tasarımı: Mad Max: Öfkeli Yollar
Yabancı Dilde En İyi Film: Macaristan, Son of Saul
En İyi Özgün Senaryo: Spotlight Josh Singer ve Tom McCarthy
En İyi Uyarlama Senaryo: Büyük Açık, Charles Randolph ve Adam McKay
En İyi Ses Kurgusu: Mad Max: Öfkeli Yollar
En İyi Ses Miksajı: Mad Max: Öfkeli Yollar
En İyi Kurgu : Mad Max:Öfkeli Yollar, Margaret Sixel
En İyi Kısa Film: Stutterer
En İyi Kısa Animasyon: Bear Story
En İyi Yapım Tasarımı: Mad Max: Öfkeli Yollar
En İyi Makyaj: Mad Max: Öfkeli Yollar

ÖZGE GÜRCAN