Reytingden Doğan kriz!

Çöküşe geçen Doğan Grubu'nun eski alışkanlıkları depreşti. Hürriyet ve eklentileri; Veliaht'taki sunucu değişikliğiyle 'dekolte krizi' yarattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2013 Güncelleme 10 Ekim 2013, 09:14
Reytingden Doğan kriz!

İÇİNDEKİLER

Bel altı ve ucuz numaralara başvurmayı alışkanlık haline getiren Doğan Grubu; son aylarda ekonomik açıdan çöküşe geçince yine çirkin bir oyuna başvurdu. TV kanallarının izlenme oranında büyük bir düşüş olan Doğan Grubu, yayınlarına çekidüzen vermek yerine kendisini geride bırakan rakiplerine çamur atmaya kalkıştı.



ARADA UÇURUM VAR
Bunun için de Hürriyet ve eklentilerini kullanan grup; ATV'de ekrana gelen Veliaht programındaki sunucu değişikliğini güncel siyasetle harmanladı. Doğan Grubu, sunucu Gözde Kansu üzerinden 'dekolte krizi' çıkarmaya kalkıştı. Hem siyasi hem de ticari kazanç elde etmeyi düşünen grubun hırçınlığının altında ise reyting gerçeği yatıyordu. Eylül'de 'tüm gün' totaline bakıldığında 9.52 ile Star TV ilk, 9.31 ile ATV ikinci, Kanal D ise 8.8 ile üçüncü sırada yer buldu. Prime Time'da da sıralama aynıydı. Eylül'de tüm kişilerde ve gündüz kuşağında ATV; 9.15 ile ilk sırayı kimseye bırakmadı. Kanal D ise bu kuşakta da üçüncü sırayı aldı. Ekim'in ilk 8 günlük tablosu da aynı şekildeydi. Tüm gün ve tüm kişilerde Star birinci, ATV ise ikinci sıradaydı. Kanal D ise ancak dördüncü olabildi. TV kanallarının program tablosuna bakıldığında ise Ekim ayının ilk haftasında ATV ile Kanal D arasında adeta uçurumlar olduğu gözlendi.



ATV, AÇIK ARA BİRİNCİ
30 Eylül-06 Ekim 2013 haftasında yayınlanan dizilerin ölçümleri şöyle: Tüm kişilerde atv'de perşembe gecesi yayınlanan Kurtlar Vadisi Pusu, 11.58 ile açık ara birinci oldu. Star TV'deki Muhteşem Yüzyıl 9.27 ile ikinci sırayı aldı. Kanal D ise listeye ancak sekizinci sıradan bir dizi ile girebildi. Aynı tabloda ATV; ilk 10 sıralamasına Kurtlar Vadisi'nin yanı sıra üçüncü sırada 9.1 ile Karadayı ve altıncı sırada 7.04'le Kaçak dizilerini sokmayı da başardı.

GÜNDÜZ KUŞAĞI FACiASI!
Dizileriyle atv'nin çok gerisinde kalan Kanal D; gündüz kuşağında ise resmen dökülüyor. Reyting ölçümlerinde Müge Anlı'nın sunumuyla ekrana gelen 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programı, 23.38 ile en çok izlenme payını almayı başardı. Kanal D'de aynı saatlerde yayınlanan Negahan Alçı'nın programı ise 2.58 izlenme payı gibi komik bir rakamda kaldı.



YAPIMCI: PROJEYLE ÖRTÜŞMEDi
Veliaht yarışmasının yapımcı firması Production House'tan yapılan açıklamada, Gözde Kansu ile yolların ayrılmasının nedeninin kesinlikle 'dekolte kıyafet' olmadığı vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi: "Yayıncı kuruluş ATV; ilk bölüm yayınlanmadan önce, Gözde Kansu'nun üslup ve sunum tavrının projeyle örtüşmediğine karar vermiş, ileriki bölümlerde kendisiyle devam etmek istemediğini belirtmiştir. Yayın günü; sosyal medyadaki olumsuz eleştiriler de bunun doğruluğunu göstermiş ve sunucu değişikliğine gidilmesi yönünde ihtiyaç doğmuştur."



TAKVİM DiYOR Ki
Eski Türkiye'nin gazetesi Hürriyet'in kötü huyları yine depreşti. Doğan Medya Grubu'nun reyting yarışında baş edemediği ATV'yi itibarsızlaştırmak için 'Veliaht' programını diline dolayan Hürriyet, "Dekolte krizi" manşetiyle yine açığa düştü. ATV'nin eğlence programı Veliaht'taki basit bir yayıncılık tasarrufunu siyasi gündemle harmanlayarak manipüle etmek, Hürriyet'e çok yakışıyor. Ancak kamuoyu, artık bu eski numaralara inanmıyor. Hürriyet; eski kafa gazeteciliği bırakıp objektif davransa ve yapımcı firmanın görüşünü alsa gerçeği öğrenecekti. Tiraj kaybını "hurda gazetecilik"le durdurmaya çalışan Hürriyet, Turkuvaz Medya Grubu'nun markalarıyla objektif koşullarda rekabet etmek yerine 'bel altı' vuruşlara ve ucuz numaralara başvuruyor. Ancak Hürriyet'in unuttuğu bir gerçek var: Türkiye, artık sizin bir manşetle kamuoyunu manipüle ettiğiniz, siyasete ayar verdiğiniz Türkiye değil. Tiraj kaybınızı ve reytinglerdeki kötü gidişinizi Türkiye'nin en itibarlı yayın kuruluşlarına çamur atarak durduramazsınız. Size tavsiyemiz: 'Eski' ve 'hurdacı' medya kafasından kurtulun. Rekabetçi yayın anlayışıyla iyi işlere imza atın. Zira, Türk halkı iyi işlerin hakkını veriyor.