Ünlü oyunculara hapis şoku!

Dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay ile şarkıcı Cenk Eren hakkında uyuşturucu temin etmek suçundan 15 yıla kadar hapis talep edildi. Oyuncular Cemal Hünal ve Selen Katırcıoğku hakkındaki dosya ise içici oldukları gerekçesiyle ayrıldı.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2013, 00:00 Güncelleme 17 Eylül 2013, 02:49

İÇİNDEKİLER

İstanbul polisinin Ocak ayında yaptığı operasyonda aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün, Ayşe Selin Boronkay, Cemal Hünal ile şarkıcı Cenk Eren'in de olduğu çok sayıda isim gözaltına alınmıştı. Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ünlü isimler serbest bırakılmıştı. Savcılık iddianameyi tamamlayarak İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Hazırlanan iddianamede oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay ile şarkıcı Cenk Eren şüpheli olarak yer aldı. Şüphelilerin 'uyuşturucu temin etmek' suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. İddianamede, ünlülerin arkadaşlarına uyuşturucu verdikleri öne sürüldü. Şüpheli ünlülerin 'örgüt üyeliği' suçundan cezalandırılmaları istenmedi. Örgütle bağlantıları olmadığı belirtilen ünlü isimlerin örgüt üyeleriyle uyuşturucu almak için yaptıkları telefon görüşmeleri de iddianamede yer aldı. Bazı ünlü isimlerin de birbirlerinden uyuşturucu aldıklarını kabul ettikleri de iddianamede anlatıldı.

Oyuncular Cemal Hünal ve Selen Katırcıoğku'nun ise içici oldukları kaydedildi. Bu nedenle Hünal ve Katırcıoğlu'nun dosyası ayrılarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Bu iki isim hakkında 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan soruşturma devam edecek.