Cinsel istismara yenge kalkanı!

Kurduğu vakıfla birçok ülkede cinsel istismara maruz kalan kızlara el uzatan Yolenthe Cabau, aynı durumdaki Türk kızlarına da yardım etmek için Fatma Şahin ile görüşmek istiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2013 Güncelleme 18 Mayıs 2013, 02:25
Cinsel istismara yenge kalkanı!

İÇİNDEKİLER

Eşi Wesley Sneijder'in Galatasaray'a transfer olduğu günden beri gündem olan Yolenthe Cabau, alkışı hak edecek bir proje için kolları sıvadı. Kurduğu "Free A Girl" isimli vakıfla; dünyanın birçok yerinde cinsel istismara maruz kalan kızlara yardım eden güzel yenge, şimdi de Türkiye'de aynı sıkıntıyı yaşayan kızları koruyup kollamak için harekete geçti.

BİR YANDAN DA BAĞIŞ TOPLUYOR
Türkiye'deki çevresinden bağış toplayan Yolante Cabau, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le görüşme talebinde bulundu. Kendi ülkesi Hollanda'da da benzer projelere imza atan güzel yenge; Bakan Şahin'den onay alırsa Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde cinsel istismara uğrayan kızlara barınma, yiyecek, içecek, sağlık ve eğitim konularında yardımda bulunacak. Bakan Fatma Şahin ile Cabau'nun önümüzdeki haftalarda görüşmesi bekleniyor.

* Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, cinsel istismar konusundaki duyarlılığıyla biliniyor.

* Yolanthe Cabau, 'Free A Girl' isimli vakıfla; bugüne kadar Endonezya, Hindistan, Tayland, Kamboçya ve Hollanda gibi ülkelerdeki birçok cinsel istismara uğrayan genç kıza yardım etti.

DENİZ BAYAR