"İntibak ekmeğimize katkı yaptı"

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, intibak yasasının emeklinin ekmeğine katkı yaptığını söyledi.

Giriş Tarihi 19 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 19 Mart 2012, 10:30
İntibak ekmeğimize katkı yaptı

İÇİNDEKİLER

Ergün, derneğin Tarsus şubesinin 9. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, derneğin 42 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlattı.

Emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları anlatan Ergün, ''Biz emekliler, bu devletin şerefli ve onurlu mensubuyuz. Eğer bir ülkede 10 milyon emekli varsa 40 milyon da çalışan olması lazım. Bizim çocuklarımıza işverenler, iş verecek ki onlar sisteme dahil olacak ve biz emeklilerinde hayatı düzelecek. Kayıt dışı işçi çalıştıranlar vatan hainidir'' dedi.

Ergün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Basında, üye olmayan insanlardan aidat alıyormuşuz gibi çok acımazsızca şekilde eleştirildik. 9 milyon 930 bin emeklimiz var. Fakat üye sayımız 700 bindir. Kamuoyunda zor durumda bırakıldık. Edepli, şerefli ve namuslu insanlarız. Üyemiz olmayan insanların parasını almayız. Üyelerimizin yardımıyla bu kuruluşu yaşatıyoruz. Hakkımızı arıyoruz. Çalışmalarımız üniversitelerde ders konusu olmalıdır. Kimseye yağ çekmeyiz. Kimsenin emekliyi üzmeye hakkı yok. Bir tek Allah'ın huzurunda eğiliriz.''
'
'İntibak Yasası dört dörtlük olmasa da emeklinin ekmeğine katkıda bulundu'' diyen Ergün, 2013 yılının Ocak ayından itibaren emeklilerin yasanın getirdiği düzenlemelerden yararlanacağını kaydetti.

-''Emeklilere de promosyon hakkı verilmeli''-


MHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır da emeklilerin sorunlarını ve değerlerini bildiklerini belirterek, ''İşçisiyle memuruyla siz emeklilerin bu memlekete, çok fazla emeğiniz var. Hakkınızı helal ediniz. Sizleri sorunların içinde kıvrandırmaya hakkımız yok. Allah bugünümüzü aratmasın. Hizmetin en iyisine layıksınız'' dedi.

Çalışanların banka promosyonundan yararlandığını ancak emeklilerin yararlanamadığını ifade eden Şandır, şunları kaydetti:

''Emeklilere de promosyon hakkı verilmelidir. Ayrıca hastanede emekliden katkı payı almamak lazım. Türkiye bu paraya mahkum değil. Emekliler hizmetin en güzeline layıktır. Türkiye'de hangi sonuç varsa sizin emeklerinizle olmuştur. Aldıklarınız ananızın ak sütü gibi helaldir.''

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ise bütçe imkanları ölçüsünde emeklilere gereken desteğin verilmeye çalışıldığını, emeklilerin her zaman daha iyisine layık olduğunu vurguladı.
CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer de emeklilerin bu ülkenin onuru olduğunu belirterek, ''Onlar devlet olarak bizim şerefimizdir. Mevcut imkanlar dahilinde emeklilerimize elimizden geleni yapmak zorundayız'' diye konuştu.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanetin Kocamaz, CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile Ali Rıza Öztürk'ün yanı sıra çok sayıda emeklinin katıldığı genel kurulun ardından Ömer Kurnaz başkanlığındaki yönetim Arif Kılınç, Bilal Zıvdır, Recep Koyuncu ve Hikmet Aydoğan'dan oluştu.