Markete bereket geldi

11 ayın sultanı Ramazan, alışverişi hareketlendirdi. Marketlerin temel ihtiyaç maddelerini bir araya topladığı ve indirimlerle sunduğu Ramazan kolileri de tüketicilerin işini kolaylaştırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2017 Güncelleme 02 Haziran 2017, 01:21
Markete bereket geldi

İÇİNDEKİLER

Ramazan heyecanı, marketlerde de kendini gösterdi. 11 ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle birlikte alışveriş canlandı. Ramazan'a özel pek çok üründe indirime giden marketlerin, erzak kolileri de tüketicilerin işini kolaylaştırdı. Tüketiciler, koliler sayesinde hem temel ihtiyaç maddelerini bir arada alabilme hem de indirim imkanına kavuştu. Her ihtiyaca ve bütçeye hitap etmeyi hedefleyen marketler, bu çerçevede kolilerini de çeşitlendirdi. Hatta bazı marketler, hazır paketlerin yanı sıra müşterilerine tercihlerine göre özel olarak Ramazan paketi hazırlama imkanı da sunuyor. Gıda paketleri, tüketicilerin ihtiyaçlarına göre farklı içerik ve fiyat seçenekleriyle tüketicinin karşısına çıkıyor. Koliler; undan şekere, yağdan peynire, çaydan çorbaya, pirinçten zeytine pek çok gıda malzemesini içeriyor.

400 MİLYONLUK PAZAR
Ramazan kolilerinin bu yılki fiyatı ise 27.90 lira ile 99.99 lira arasında değişiyor. Marketler, Ramazan kolilerinin yanı sıra hediye çeki, hediye kartı gibi uygulamalar da yapıyor. Erzak kolileri ve hediye çekleri, Ramazan'da ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyen vatandaşların, çalışanlarının mutfak masrafına destek olmak isteyen işverenlerin tercihleri oluyor. Bu yıl yaklaşık 5 milyon civarında Ramazan kolisi ve çeki dağıtılacağı tahmin ediliyor. Bu da 350-400 milyon liralık bir pazar oluşturacak. Perakendeciler, hayırseverlerin son yıllarda hediye çeklerini erzak kolilerine göre daha çok tercih etmeye başladığını belirtiyor.

FİLELER UCUZA DOLUYOR
Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek, Ramazan ayında sebze, meyve, bakliyat ve et fiyatlarını değerlendirdi. Bir önceki aya kıyasla sebzemeyvede turfanda döneminden bolluk dönemine geçildiğini; Ramazan ayı süresince sepetlerin yüzde 10 daha ucuza dolacağını belirten Altunbilek; "Spekülatif gıda artışı söylemlerine geçit vermeyeceğiz. 3 bin 500'e yakın yerel zincir marketlerde Ramazan ayı boyunca gıda ürünlerinde artış yaşanmayacak" dedi.