Pide ve hurma aşkı göbeği büyütüyor

Ramazan'da insana en çok kiloyu beyaz undan yapılan pide ve hurma aldırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2011 Güncelleme 08 Ağustos 2011, 00:00
Pide ve hurma aşkı göbeği büyütüyor

İÇİNDEKİLER

Ramazan ayında sofralarımızın baş taçlarından biri ve en vazgeçilmezi, ramazan pidesi olsa gerek. Oruç tutan kişiler, oruçlu saatlerde iftarın ve belki de en fazla pide yemenin özlemini duyarlar. Ama bu arada pide ve hurma tüketirken, çoğu zaman ipin ucunu kaçırıyoruz. Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu Talak, ölçüyü kaçırmadan pide ve hurma tüketmenin püf noktalarını şöyle anlattı:

HURMA AŞKI:
Orucumuzu açmak için hurma yemek, geleneksel bir davranış. Hurma potasyum mineralinden zengin, kuru meyve. 20 gram kadar hurma bir porsiyon meyveye eşdeğer enerji içeriyor. Bu da ortalama 50 kaloriye denk geliyor. Ne yapalım? Hurmanın bir porsiyon meyveye eşdeğer olduğunu unutmadan dikkatlice tüketmek gerekiyor.

PİDE AŞKI:
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi ise pide. Bir ince dilim ekmek 25 gramdır, ortalama enerji değeri ise 69 kaloridir. Beyaz undan yapılan ve posa oranı düşük olan pideden çok tükettiğimizde doygunluğu sağlayamadığımızdan daha fazla yeme ihtiyacı duyuyoruz. Ne yapalım? Sofrada pidenin yanında posa oranı yüksek sebzeleri tercih etmek sağlığınız için daha doğru olacaktır.