Esnafı coşturdu

50 bin kişinin izlediği U2 konseri, esnafın yüzünü güldürdü. Seyyar köfteciler ile yağmurluk satan esnaf, tarihi bir kazanç elde etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2010 Güncelleme 08 Eylül 2010, 00:00
Esnafı coşturdu

İÇİNDEKİLER

Aylardır merakla beklenen U2 konseri, geçtiğimiz akşam sonunda gerçekleşti. Yaklaşık 50 bin kişinin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda coştuğu konser, sadece grubun hayranlarının değil esnafın da yüzünü güldürdü. Konserden saatler öncesinde yerlerini alan seyyar satıcılar, bir aylık satışlarını neredeyse 1 günde yaptı. En büyük ilgiyi; köfte, yağmurluk ve çekirdek satan seyyar satıcılar gördü.

Aniden bastıran yağmur nedeniyle herkes yağmurluk ve şemsiye telaşına düştü. 1 TL'lik yağmurluklar ve şemsiyeler 10 TL'den satıldı. İftar saatinde uzun kuyrukların oluştuğu seyyar köftecide; yarım ekmek köfte ile kolanın fiyatı 5 TL oldu. Yabancı sigaralar 10 ile 15 TL'den satılırken, konser alanında çekirdek ve suyun fiyatı da 1 TL'ydi. Satılmayan biletler ise 30 ve 50 TL'den alıcı buldu.

SATICILAR ÖNLEMİNİ ALMIŞTI!
Atatürk Olimpiyat Stadı'nın etrafında konserden saatler önce tezgahını açan satıcılar, satıştan dolayı memnun olduklarını söyledi. Özellikle yağmurluk ve şemsiye satan satıcılar, büyük kâr elde etti.

twitter yorumları

Biricik Suden: U2 için 2 saattir yoldayız. Galiba U2 değil de keyifli olan arkadaşlarla hedefe doğru giderken geçirilen zaman.

Işın Karaca: Heey, konserdeki arkadaşlar. Şu konserin tadını çıkartın, bitince anlatın.

Tanem Sivar: U2 muhteşem, Bono şahane, Zülfü Livaneli harikaydı.

Cüneyt Özdemir: U2 konserinde binlerce kişinin arkasındayken çaktırmadan havayı kokladım. Kimse kokmuyordu. Türkler kokmuyormuş yani.

REYHAN Karaca: Livaneli'ye saygım büyük ama Bono, Şebnem Ferah ile düet yapmalıydı.