DEAŞ'ın yılbaşı için korkunç planı!

DEAŞ'ın İstanbul'da yılbaşı kutlaması yapılacak meydanlarında keşif yaptığı ortaya çıktı. Polisin titiz çalışmaları sonucunda yakalanan 62 DEAŞ'lı teröristin üzerinden Taksim, Beşiktaş ve Bakırköy meydanlarının fotoğrafları bulundu.

Giriş Tarihi 22 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 22 Aralık 2017, 08:02
DEAŞ’ın yılbaşı için korkunç planı!

İÇİNDEKİLER

Yaklaşan yılbaşı öncesi terör örgütü DEAŞ'a yönelik yapılan operasyonlar hız kazandı. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere bütün şehirlerde polis DEAŞ'a yönelik operasyonlarını sürdürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat Şubeleri ve MİT'in koordineli operasyonları ile 10 gün içerisinde aralarında Endonezyave Suriye uyruklu yabancıların da bulunduğu 55 kişi gözaltına alındı. Aralık ayının ilk haftasında Bağcılar, Küçükçekmece, Pendik olmak üzere 6 ilçede yapılan operasyonlarda 23 DEAŞ'lı yakalandı. Ardından Bayrampaşa, Başakşehir, Esenyurt, Fatih gibi 9 ayrı ilçede yapılan operasyonda ise 22 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

CANLI BOMBA YELEKLERİ
Yabancı uyruklu kişilerin de aralarında bulunduğu DEAŞ mensuplarının, Suriye'deki çatışma bölgelerinde DEAŞ yanlısı gruplar adına faaliyet gösterdikleri, Türkiye'ye gelerek sansasyonel eylem hazırlığı içinde oldukları ve tekrar örgüte eleman sağlamaya çalıştıkları tespit edildi. Adreslerde yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar dijital malzemeler ve canlı bomba yelekleri ele geçirildi. Dijital incelemelerde çok sayıda belge, infaz görüntüleri, örgüt lideri ve bazı örgüt üyelerine ait fotoğraflar çıktı.

MEYDANLARDA KEŞİF
Gözaltına alınan DEAŞ'lıların İstanbul genelinde birçok ilçede keşif yaptıkları da tespit edildi. İstanbul'da Taksim, İstiklal Caddesi, Beşiktaş, Bakırköy gibi birçok ilçede toplu yılbaşı kutlaması yapılan yerlerin detaylı fotoğraflarını telefonla çektikleri ortaya çıktı.

39 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
İstanbul Ortaköy'de bulunan Reina isimli gece kulübüne yeni yılın ilk saatlerinde elinde silahla gelen Abdulkadir Masharipov isimli saldırgan yaylım ateşi açarak 39 kişiyi öldürmüş, 71 kişiyi de yaralamıştı. Saldırının ardından kayıplara karışan Masharipov, 17 Ocak'ta Esenyurt'ta saklandığı evde kıskıvrak yakalanmıştı. Şimdi cezaevinde olan Masharipov, 40 kez ağırlaştırılmış ve 2 bin 397 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

TAKSİM BU YÜZDEN YASAKLANDI
Beyoğlu Emniyet Müdürü İsmail Kılıç önceki gün yaptığı açıklamada Taksim'de bu sene yılbaşı kutlamaları için toplanmalara izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Kılıç, "Yılbaşı tedbirleri üst seviyede olacak. Geçtiğimiz yıl Reina saldırganının önce Taksim'de görüntü çekip daha sonra tedbirleri görünce başka yere yönlenmesi nedeniyle tedbirleri iki katına çıkaracağız. Halkın huzurlu bir yeni yıl geçirmesi için kutlama yapılmayacak. Toplanmalara izin verilmeyecek. İstiklal Caddesi ile Taksim Meydanı'na girişlerde Karaköy, Cihangir ve Talimhane ile Tarlabaşı'ndan girişlerde önlemler alınacak" dedi.

Dün Türkiye genelinde yapılan operasyonlarda çoğu yabancı uyruklu 62 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da 45, İzmir'de 10, Kahramanmaraş'ta 5, Bursa'da ise 2 kişi yakalandı.

SUİKAST HAZIRLIĞINDAKİ DEAŞ'LI TUTUKLANMIŞTI
İstanbul'da devlet yöneticilerine canlı bomba suikastı yapmak için Suriye'den yurda giriş yapan DEAŞ'lı terörist Aleel Rahsaf 25 Kasım'da yakalanmıştı. Rahsaf, suikast eylemini gerçekleştirmek için gönderilen bomba ve mühimmatla buluşamayıncaAvrupa'ya yönlendirilmişti. Suriye uyruklu Aleel Rahsaf isimli teröristin üzerinden çıkan dijital bellekte, Avrupa'daki bazı konsolosluk ve büyükelçiliklerle bir bankaya dair harita ve bilgiler çıkmıştı. DEAŞ'lı terörist çıkarıldığı mahkeme tarafından 6 Aralık günü tutuklanmıştı.

GÜNLÜK EVLERDE KALIYORLARMIŞ
Gözaltına alınan bazı DEAŞ'lı teröristlerin dikkat çekmemek için örgüt tarafından temin edilen geçici konaklama yerleri olarak tabir edilen günlük kiralık evlerde kaldıkları belirlendi. Gözaltına alınanlar arasında olan S.A.'nın örgüte birçok kişinin katılmasını sağlamaya çalıştığı yurt dışındaki örgüt yöneticileri ile WhatsApp üzerinden görüşmeler yaptığı tespit edildi. Gözaltında bulunan DEAŞ'lıların sorguları devam ediyor.