Albayrak: "Türkiye artık söz sahibi olacak!"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ankara'da temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 21 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 21 Aralık 2017, 14:57
Albayrak: Türkiye artık söz sahibi olacak!

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, saat 12.30'da "YEKA Fotovoltaik Hücre ve Güneş Modülü Fabrikası ve Ar-Ge Merkezi Temel Atma Töreni"nde konuştu.

İşte Albayrak'ın açıklamalarından satır başları

BU AÇILIŞ İLE ONLARA CEVAP VERİYORUZ
2013 yılından beri maruz kaldığımız onlarca ekonomik ve siyasi saldırıya rağmen birilerinin içini kurt gibi kemiren sorulara bu açılış işle cevap vermiş oluyoruz.

Bugün bize dayatılmaya çalışılan suni ekonomik gündemleri elimizin tersi ile itiyoruz.

DÜNYANIN EN BÜYÜK...
Dünyanın en büyük nükleer, güneş ve rüzgar ve kısacası her alanda attığımız adımların yanında dünyanın en büyük fotovoltaik sahasını inşa edecek olan bu fabrika yatırımını yapacağız.

ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK
15 yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayata geçirilen tüm projelerde ülkemizi 3 kattan fazla büyüttük. Halkımızın refah ve huzurunu da bunun ötesinde artırdık. Enerji de bu büyümenin en lokomotif halkalarından birisi oldu

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR ELELE
15 yılda kamu ve özel sektör birlikteliğinde toplamda 100 milyar dolarlık bir yatırımı hayata geçirdik

32 bin megawatt kurulu gücümüzü bu senenin sonunda 85 bin megawatt'ın üzerine çıkardık

ÜRETİM VE TÜKETİMDE REKOR KIRDIK
Her yıl gerek üretimde gerekse tüketimde rekorlar tazeledik. Cumhurbaşkanımızın koyduğu 2023 ve 2053 hedefleri doğrultusunda bu seviyelerin de yukarısına taşıma noktasında her zamankinden daha çok çalışmak zorundayız

İkinci bir ekonomik sıçramanın dinamiğini oluşturacak şekilde enerji stratejilerimizi yeniden ele aldık

ENERJİ, YATIRIM DEMEKTİR
Çevremizde yaşanan tüm gelişmeleri göze alınca gördük ki enerji demek yalnızca enerji demek değildir. Enerji demek, diplomasi demek, ekonomi demek, yatırım demektir.

BAĞIMLILIK PRANGASINI AYAĞIMIZDAN SÖKÜP ATACAĞIZ
Her yıl 55 milyar dolardan fazla bir rakamı dışarıya enerji için kaynak ayıran bir ülkeyiz. Ayağımızdaki bağımlılık prangasını söküp atmayı temel prensip olarak ortaya koyduk. Cari açığımızı düşüreceğiz, kaynaklarımızı farklı alanlara kaydırabileceğiz.

YENİLENEBİLİR ENERJİ
Politikamızı arz güvenliği yerlileştirme ve öngörülebliir piyasadan oluşan üç önemli sac ayağına inşa ettik. Yenilenebilir enerjiyi YEKA stratejimiz çok önemli bir yere oturuyor.

TÜRKİYE BU ALANDA DA SÖZ SAHİBİ ÜLKELERDEN BİRİ OLACAK
Ülkemizin potansiyelinin farkındayız. Çok yakın bir zamanda Türkiye bu alanda da söz sahibi ülkelerden biri olacaktır. Yapay zeka, dijital dönüşümün konuşulduğu bir yüzyılda kendi teknolojimizi geliştirmek zorundayız.

BİN KİŞİDEN FAZLA İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Bu yatırım binin üzerinde istihdam sağlayacak ve yan sektörlerde de yeni iş alanlarının oluşmasına fırsat sağlayacaktır.

50 BİN DOLARA VATANINI SATANLAR...
Milli olmayanların nüfus kağıdını taşıdığı ülkeleri 50 bin dolara nasıl sattıklarını gördük. Kimi bu ihanet tiyatrosunda kendisine biçilen rolü oynayan figüranlar olarak yer bulacak, kimisi de ben bu oyunu bozarım diyen şehitlerimiz gazilerimiz gibi kahraman olarak tarihin sayfasında yer alacak.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Türkiye'nin büyümesi için çok çalışıyoruz. Milletimize hizmet yolunda hiç yılmadan her türlü engele rağmen bütün gayretimizle çalışmaya devam etmeyiz