Aslan gibi destek

Özgecan Aslan, 2015 yılında vahşice katledildi. Hayatı film yapılmak istendi. Ancak çekimler maddi imkansızlık yüzünden yarıda kesildi. İmdada ise güzel iş kadını Özben Önal yetişti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2017 Güncelleme 17 Aralık 2017, 01:01
Aslan gibi destek

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 2015 yılında Mersin'in Tarsus İlçesi'nde bindiği minibüste vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın ölümüyle sarsıldı. 20 yaşındaki üniversiteli genç kızın yaşadığı vahşet aylarca konuşuldu. Katil Suphi Altındöken'in cezaevinde intiharı da, ne Özgecan'ın ailesini ne de vicdan sahibi olanları rahatlattı. Dünya güzeli Özgecan'ın hayatı sonunda film yapıldı. 4 farklı ülkede kadına şiddeti anlatan 'Faint Sound' belgesel filmi çekimleri tamamlandı. Belgeselde, Almanya, Rusya, İngiltere ve Türkiye'de 4 kadının erkek şiddetiyle öldürülmesi konu edildi.

YARDIM MELEĞİ...
Almanya'dan Maria P'nin, İngiltere'de Palmira Silva'nın, Rusya'dan Tamara Samsonova'nın hayatından esinlenilen belgeselde, Türkiye'den bindiği minibüste katledilen Özgecan'ın hayatı anlatıldı. Maral Büyüksaraç filmde Özgecan Aslan'ı canlandırdı. Erkan Can ise Özgecan'ın babası rolünü üstlendi. Hatice Aslan gibi isimlerin de yer aldığı film maddi sıkıntılar nedeniyle geçtiğimiz aylarda yarım kaldı. Ancak yapımcının imdadına sosyetenin yardım meleği Özben Önal koştu. Filmin tamamlanması için gereken desteği veren Önal, kısa sürede herkesin takdirini kazandı. Filmin gelirinin çocuklara şiddetten uzak bir dünya amacıyla bireysel silahsızlanma için çalışmalar yapan Umut Vakfı'na bağışlanacağı açıklandı.



Özben Önal, verdiği destekle Özgecan filminin tamamlanmasını sağladı.



ŞAŞIRTAN BENZERLİK
Maral Büyüksaraç, hayatını canlandırdığı Özgecan Aslan'a benzerliğiyle şaşırttı. Güzel oyuncu Özgecan Aslan rolünü oynarken çok heyecanlandığını söyledi. Ancak diğer oyuncu arkadaşlarının desteği ile başarılı olduğunu belirtti. Büyüksaraç, "Kendimi şanslı hissediyorum. Erkan Can sette babam rolündeydi ama gerçekte de bana baba gibi davrandı. Tek dileğimiz Özgecan yasasının çıkması" dedi.