Yunan bakandan Erdoğan'a büyük övgü

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, Erdoğan'ın ziyareti sırasında edindiği izlenimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'En güvenilir lider' olarak tanımlayan Kocyas, Kıbrıs'ta Erdoğan'sız bir çözüm seçeneğinin mümkün olmadığının altını çizdi.

Giriş Tarihi 16 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 16 Aralık 2017, 09:23
Yunan bakandan Erdoğan’a büyük övgü

İÇİNDEKİLER

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, parlamentoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretini değerlendirdi.
Kocyas, Erdoğan'dan edindiği izlenimler hakkında, "Türkiye ile diyalog kurmaktan korkmuyoruz. Kimileri 'Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Yunanistan'a niçin davet ettiniz' diye bizi eleştiriyor. Biz Türkiye ile yeni bir barış süreci başlatmak istiyoruz. Erdoğan, Türkiye'de sözüne güvenilir tek liderdir. Müzakerelerde kiminle görüşürseniz görüşün Erdoğan'dan başka sözünden dönmeyecek, üstlendiği yükümlülüklerden kaçınmayacak başka biri yoktur. İki devlet arasında yeni bir barış süreci başlatmak, Türk/Yunan ilişkilerini görüşmek istiyorsanız Erdoğan ile görüşerek, anlaşacaksınız. Kıbrıs sorunu da Erdoğan'sız çözülemez" dedi.

Kocyas sözlerine örnek olarak, Erdoğan ile yaptığı görüşmelerden sonra, hakları ellerinden alınan örneğin Bozcaada Rumları'nın adalarına geri dönmeleri için doğan fırsatlar ile Bozcaada'da kapalı olan Rum ilk, orta ve lise okullarının açılması Erdoğan'ın verdiği sözler sayesinde olduğunu gösterdi.

ÇİPRAS: MÜFTÜLÜK İLE ÇALIŞMA BAŞLADI
Yunanistan, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının müftü seçimi ile ilgili ihtilafın giderilmesi için bir formül arayışı içinde. Yunanistan Eğitim ve Din İşlerinden Sorumlu Bakanı Kostas Gavroğlu, "Batı Trakya'da müftü seçimi için bir formül arayışı içindeyiz" dedi. Brüksel'deki Avrupa Birliği zirvesinde konuşan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise Batı Trakya'da müftü seçimi ile ilgili gerekli çalışmaların başladığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Yunanistan ziyareti süresinde de gündeme gelmiş, Erdoğan müftü seçimi ile ilgili bu sorunun giderilmesi için Yunan hükümetine ricada bulunmuştu.