Kumpas bir kez daha çöktü!

Türk Hava Yolları çalışanı Semra İbrahimi Hamza, Rıza Sarraf'ın iddialarını tek tek çürüttü. Süleyman Aslan’ın Atilla’yı yanında aradığını ve talimat verdiğini öne süren Sarraf'ın açıklamalarıyla ilgili Hamza, Atilla’nın söz konusu tarih ve saatte eşi ve oğluyla birlikte İstanbul - Barcelona uçağında olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 15 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 15 Aralık 2017, 23:38
Kumpas bir kez daha çöktü!

İÇİNDEKİLER

Duruşmanın öğleden önceki bölümünde savunma avukatlarının tanığı, Türk Hava Yolları çalışanı Semra İbrahimi Hamza bilirkişi olarak dinlendi.

Hamza'ya, savunma avukatlarından Cathy Fleming mahkemede daha önce dinletilen bir ses kaydına ilişkin işadamı Rıza Sarraf'ın ifadelerinde geçen Halk Bankası Eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın Atilla'yı yanında aradığı ve talimat verdiği ilişkin açıklamalarında yer alan 10 Nisan 2013 tarihine ilişkin sorular yöneltti.

Avukat Fleming'in tarafından o tarihe ilişkin uçuş bilgilerinin yer aldığı belgeler gösterilen Hamza, Atilla'nın söz konusu tarih ve saatte eşi ve oğluyla birlikte İstanbul - Barcelona uçağında olduğunu söyledi.

Atilla'nın iddia edilen tarihte, Türkiye saatiyle 14:04'te İstanbul'dan havalandığını, 17:48'te (TSİ) ise Barcelona'ya iniş yaptığını açıklayan Hamza, uçuşlar sırasında yolculara cep telefonlarının da kapattırıldığını söyledi.

THY bilirkişisi Hamza'nın açıkladığı uçuş bilgilerinin, Sarraf'ın yalan ifade verdiğinin değerlendirilmesi bakımından önem taşıyor.

Sarraf'ın yaptığı işbirliği anlaşmasının yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde, savcılığın ceza indirimi için mahkemeye "5K1.1" denilen bir mektup sunacağı şartlarını ihlal etmesi durumunda ise tekrar yargılanacağı ifade edilmişti.