Yarkadaş, yolsuzluk çarkını kendisi ifşa etmişti

CHP'li Ataşehir Belediyesi'nde ortaya çıkarılan yolsuzluk çetesi sonrasında CHP, vurgunun arkasında durdu. CHP'li Barış Yarkadaş ise daha önce kendi sitesinde yazdığı yazısında itiraf ettiği CHP'li belediyelerdeki yolsuzlukları unutarak, operasyonların siyasi olduğu algısını oluşturmaya çalıştı. CHP'li Yarkadaş'ın kendisinden dinleyelim, işte CHP'li belediyelerin kirli çamaşırları...

Giriş Tarihi 11 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 11 Aralık 2017, 10:47
Yarkadaş, yolsuzluk çarkını kendisi ifşa etmişti

İÇİNDEKİLER

CHP'li Barış Yarkadaş, Ataşehir'deki vurgunu savundu. Geçmişte kendi yazdığı CHP'li belediyelerdeki yolsuzlukları unuttu, CHP'ye siyasi operasyon yapıldığı yalanını dillendirdi. Halbuki 2014'te kendi sitesinde yayınladığı yazısında yapılan yolsuzlukları kendisi itiraf etmişti.

CHP'li Ataşehir Belediyesi'nde yolsuzluk çetesi ortaya çıkarıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan CHP'li Rezidanslar kraliçesi Gamze İlgezdi'nin eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında yapılan incelemelerde 2009 yılından bu yana eşi, yeğeni Özkan Kınalı, eniştesi Nurettin Şahin ve bacanağı Özer Çetin Şenyurt üzerinden rüşvet ve yolsuzluk çarkı kurduğu ortaya çıktı. CHP ve Kılıçdaroğlu milyonluk vurgunun arkasında durdu.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, yapılan yolsuzluk operasyonunun "Man Adası'na misilleme" olduğu yalanını savundu. Ne var ki Yarkadaş, kendi sitesinde yazdığı "CHP'li belediyelere biri dur desin!" başlıklı yazısında belediyelerdeki yolsuzlukları itiraf ettiğini unuttu.

7 Haziran'da CHP'den İstanbul Milletvekili seçilen gazeteci Barış Yarkadaş sahibi olduğu haber sitesinde, İlgezdilerin 3 dairesinin olduğu Four Winds Residans'ın "kaçak" olduğunu söyleyip isyan etmişti.

KAÇAK BİNA İSYANI
​Yarkadaş, 2014 tarihli yazısında CHP'li Kadıköy Belediyesi hakkında, "TAŞ YAPI'ya ait Four Winds adlı binadaki kaçağa rağmen neden yıkım uygulaması gerçekleştirmiyor? Bu binada kaçak olduğu mahkeme kararıyla kesinleşmiş olmasına rağmen, ''poşetçi'' belediyeyi kim engelliyor?" ifadelerini kullanarak usülsüzlük ve yolsuzluk suçlamasında bulunuyor.

YASALARA AYKIRI BİÇİMDE YAPILDI
Yarkadaş, iddialarını Kozyatağı'ndaki Hilton binası ile sürdürerek "Kozyatağı'nda HİLTON Oteli açıldı. Bu bina aylardır hizmete giremiyordu. Çünkü; bina yasalara aykırı bir biçimde yapılmıştı. Kanunlar, bu tür binalara 18 metre yükseklik sınırı koymasına rağmen, sınır hayli hayli aşılmıştı... CHP'li Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, bu binanın iskanını neye dayanarak verdi? Bina için tutanak tutup fazlalıkları yıktırması gereken belediye, halkın poşetine karışıyor ama mesele HİLTON olunca, gözlere bant çekiliyor..." diyor.

Yarkadaş'ın aynı yazısında bir iddiası daha var, o da şöyle: "Ya Caddebostan'daki 45 Nolu Plan Notu için ne diyeceğiz? K Yapı'nın türlü imar oyunlarıyla inşa ettiği binaya ilişkin neden hiçbir işlem uygulanmıyor? Evine ekmek götürmeye çalışan TEKEL Bayisi'ne ardı ardına ceza yazıyor, dükkanını kapattırıyor, Kadıköy'ün sosyal ortamını bitiriyorsunuz; ama iş para babalarına gelince, ne hukuk, ne ilke ne de kural tanıyorsunuz... Sahi siz kimin belediye başkanısınız, halkın mı para babalarının mı? ".

KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI
Yarkadaş, bu yolsuzluklarla ilgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na bu başkanları görevden alma çağrısı yaparak, "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun dürüstlüğü, hak yemezliği ve kamu mallarının yağmalanmasına karşı ne denli duyarlı olduğunu biliyorum. Eminim ki, tüm belediye başkanlarını çağırıp gerekenleri söyleyecektir. Gerekirse birkaç başkanla yollarını da ayıracaktır. Zira her konuşmasında yolsuzluk ve yağmadan söz eden bir genel başkanın inandırıcı olabilmesinin yolu, başta CHP'li belediyelere çekidüzen vermesinden geçmektedir." demişti.